Σάββατο 5 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ζητά κι άλλη παράταση

Με μεθοδεύσεις που αποτελούν πλέον πρόκληση τόσο για τη Δικαιοσύνη όσο και για τον πειραϊκό λαό - ο οποίος αναμένει από χρόνο σε χρόνο καθαρές απαντήσεις για την κατάσταση του Δήμου Πειραιά και τα σκάνδαλα που έχουν καταγγελθεί γύρω από την οικονομική του διαχείριση - ο Στ. Λογοθέτης προσπαθεί να επιβάλλει για δεύτερη φορά την αναβολή επ' αόριστον της απολογίας του στον Β τακτικό ανακριτή Γ. Δουρουκλάκη.

Μόλις το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά απέρριψε χτες με το βούλευμα του 788/97 το αίτημα του δημάρχου για νέα απ' αόριστον αναβολή της προσδιορισμένης για τις 19 Ιουνίου απολογίας του, ο Στ. Λογοθέτης κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης κατά του ανακριτή, μπλοκάροντας εκ νέου τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης.

Προ μηνός ο δήμαρχος του Πειραιά είχε ζητήσει, με σχετική του αίτηση, νέα αναβολή της απολογίας του, με τη δικαιολογία ότι βρίσκεται σε εξέλιξη δεύτερος διαχειριστικός έλεγχος του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου μετά από αίτημα του δημάρχου, υπάλληλοι του υπουργείου να ελέγξουν τα αποτελέσματα του πρώτου ελέγχου, συνεξετάζοντας κάποια νέα στοιχεία. Να σημειώσουμε ότι η πρώτη απολογία Λογοθέτη είχε προσδιοριστεί εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο και αναβλήθηκε τότε επ' αόριστον ακριβώς γιατί δεν είχε ακόμη ολοκληρωθεί ο διαχειριστικός έλεγχος στο δήμο.

Ετσι το δικαστικό συμβούλιο ήρε χτες τη διαφωνία υπέρ του ανακριτή, διαπιστώνοντας ότι ο νέος έλεγχος δε δημιουργεί κώλυμα στην πρόοδο της ανάκρισης και το πόρισμά του μπορεί να προστεθεί στην πορεία. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών σημειώνει, άλλωστε, ότι η ημερομηνία της απολογίας του δημάρχου Πειραιά παρατάθηκε πλέον των 16 μηνών, χρόνος που θεωρείται από δικαστικούς κύκλους υπερεπαρκής για την προετοιμασία κάθε κατηγορούμενου, προκειμένου να απολογηθεί.

Σχεδόν ταυτόχρονα με την έκδοση της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου, οι συνήγοροι του Στ. Λογοθέτη κατέθεσαν αίτηση εξαίρεσης κατά του ανακριτή, με το αιτιολογικό ότι... μεροληπτεί (!) σε βάρος του δημάρχου Πειραιά. Φτάνει να καταλογίσει στον ανακριτή το γεγονός ότι πήγε να κάνει έλεγχο στο δήμο, κάτι που δεν αποτελούσε παρά τη διοικητική του υποχρέωση. Λύση και στη νέα εμπλοκή αναμένεται να δώσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, που θα εξετάσει εντός της επόμενης βδομάδας την αίτηση εξαίρεσης. Θεωρείται βέβαιο ότι αν το δικαστικό συμβούλιο απορρίψει και αυτή την αίτηση ο Στ. Λογοθέτης, στην προσπάθειά του να κερδίσει χρόνο, θα χρησιμοποιήσει νέα δικονομικά τερτίπια - και έχει ακόμη αρκετά. Αν επιτύχει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να αναλάβει την υπόθεση άλλος ανακριτής αναμένεται να εξασφαλίσει νέα μακρόχρονη αναβολή, καθώς ο ανακριτής θα χρειαστεί χρόνο, για να λάβει γνώση της ογκώδους δικογραφίας.

Να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με το βούλευμα 788/97, "αναζητείται η τύχη" 4 δισεκατομμυρίων δραχμών, από τα οποία τα 3 δισ. καταβλήθηκαν με πρόχειρες αποδείξεις σε τρίτους την πενταετία '90 - '95 και το 1 δισ. αποτελεί αναιτιολόγητο έλλειμμα που εμφανίζεται στα ταμεία του δήμου ως τις 31 Μάη '95.

Γερ. ΤΡ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ