Σάββατο 5 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο "μετρ" το παραξήλωσε

Κάποιος πρέπει να πει στον τηλεπαρουσιαστή του "Σκάι" ότι το "παρατραβάει το σχοινί". Οτι το νεαρό της ηλικίας του, σε συνδυασμό με το "μεθύσι της τηλεοπτικής δόξας" τον οδηγεί σε άκρως επικίνδυνα μονοπάτια. Ας του επισημανθεί, εν πάση περιπτώσει, το "ευαγγελικόν" "δεινόν προς κέντρα λακτίζειν", για να προσέχει, τουλάχιστον, όταν επιχειρεί τη σπίλωση ενός καταξιωμένου επιστήμονα και κομμουνιστή συνδικαλιστική, όπως του γιατρού Σωτήρη Μπαράτση.

***

Ο εν λόγω τηλεπαρουσιαστής έχει γίνει "μετρ" στην παρουσίαση της τηλεοπτικής συνταγής "ψέμα, αίμα, σπέρμα", καθιστώντας γνωστό στο πανελλήνιο το άγνωστο πριν όνομά του κι εξασφαλίζοντας υψηλό μίσθωμα για τις υπηρεσίες που προσφέρει. Δεν είναι, βεβαίως, ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος που επιδίδεται σ' αυτό το "σπορ", το οποίο ενδημεί και, εν πολλοίς, χαρακτηρίζει την ιδιωτική τηλεόραση στη χώρα μας. Είναι, όμως, από τους πλέον προκλητικούς, καθώς επιχειρεί, ανοήτως, να δικαιολογήσει την τηλεοπτική σαβούρα που παρουσιάζει και την τηλε-εισαγγελική επίθεση σε βάρος ανυπεράσπιστων πολιτών, στην οποία επιδίδεται, επικαλούμενος τη δημοσιογραφική αντικειμενικότητα και δεοντολογία!

***

Η δημοσιογραφία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, για ν' αφήσουμε να τη διαχειρίζονται αμαθείς νεαροί, τυχάρπαστοι "επαγγελματίες", μωροφιλόδοξοι τηλεπαρουσιαστές.

Βεβαίως, το επάγγελμα έχει τα αντισώματα για ν' αποβάλει τους "ιούς" που το μολύνουν και γι' αυτό κανείς μετά από λίγα χρόνια δε θα θυμάται κάποιους"διάττοντες αστέρες" που σήμερα φαίνονται να μεσουρανούν στο τηλεοπτικό στερέωμα. Αλλά δεν είναι μόνο εκεί το πρόβλημα. Η ζημιά που προκαλεί σε ανθρώπινες υπολήψεις, η τηλεοπτική τρομοκρατία - την οποία διεκπεραιώνουν με"υπερβάλλοντα ζήλο" μερικοί "τηλεκίλερ" - είναι τόσο μεγάλη και γι' αυτό είναι άμεση κι επιτακτική η ανάγκη να μπει φρένο.

***

Κάποιος, λοιπόν, πρέπει να πει στον συγκεκριμένο τηλεπαρουσιαστή και σ' όλους τους ομοίους του, "ως εδώ και μη παρέκει". Οτι η δράση τους ως "φερέφωνο" των αφεντικών τους, δεν τους απαλλάσσει από προσωπικές ευθύνες. Ας μην ξανατολμήσουν να "σηκώσουν μικρόφωνο" εναντίον πολιτών που πρόσφεραν τα μέγιστα στο κοινωνικό σύνολο, διότι "δεν τους παίρνει".

Κι ας μη θεωρούν όλους τους τηλεθεατές αφελείς, ώστε να μην αντιλαμβάνονται πως πίσω από τις συκοφαντικές επιθέσεις κατά των γιατρών του"Ευαγγελισμού", δεν υπάρχει η δημοσιογραφική αγωνία να εντοπιστούν, καταγγελθούν και διορθωθούν τα "κακώς κείμενα" στα νοσοκομεία, αλλά κρύβονται οι προσπάθειες της κυβέρνησης να πλήξει το δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος υγείας, για να τον προσφέρει κι αυτόν "πεσκέσι" στις κερδοσκοπικές διαθέσεις μεγαλοεπιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας, μετατρέποντάς τη σε εμπόριο για να τα κονομήσουν χοντρά.

Π. Ρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ