Σάββατο 5 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ"
Ομόφωνη απόκρουση στον τηλε-φασισμό

Στη ρότα της ΕΙΝΑΠ μπαίνουν τα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου

Την ομόθυμη απόφασή τους να προχωρήσουν στις κινητοποιήσεις που αποφάσισαν προχτές εξέφρασαν και χτες οι γιατροί του "Ευαγγελισμού" με αφορμή την τηλεφασιστική επίθεση που δέχτηκαν απ' το σταθμό του "Σκάι" και με τις χτεσινές ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας, όχι μόνο δεν καλύφτηκαν ηθικά και ουσιαστικά, αλλά ούτε λίγο ούτε πολύ αντιμετωπίστηκαν - διά των ιδίων μέσων που εκτοξεύτηκαν οι οχετοί δυσφήμισης - με χαρακτηρισμούς ότι οι αντιδράσεις τους είναι ακραίες και πρέπει να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους.

Ετσι από σήμερα και για μια βδομάδα οι γιατροί του "Ευαγγελισμού" θα αποτελούν στο συνόλό τους προσωπικό ασφαλείας, αντιμετωπίζοντας τα άκρως επείγοντα περιστατικά, αλλά δε θα μετέχουν, ως νοσοκομείο, σε μια συνηθισμένη εφημερία. Στο πλευρό τους βρίσκονται και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, που όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου τους, Ν. Παππάς,με ομόφωνη απόφαση θα κάνουν τρίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη, 9.7.1997.

Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου των εκλεγμένων και θεσμοθετημένων οργάνων των γιατρών και των εργαζομένων του "Ευαγγελισμού", καθώς και της ΕΙΝΑΠ τονίστηκε για άλλη μια φορά ότι οι γιατροί πρέπει να προχωρήσουν στη δυναμική απάντηση στον τηλε-φασισμό που αυτή τη φορά εκφράστηκε απ' το "Σκάι".

Χτες προβλήθηκε από διάφορα ΜΜΕ το επιχείρημα ότι είναι επικίνδυνο να κλείνει ένα νοσοκομείο πρώτης γραμμής, όπως ο "Ευαγγελισμός", τις μέρες που προμηνύονται μεγάλες θερμοκρασίες στο Λεκανοπέδιο. Οι γιατροί του "Ευαγγελισμού", αλλά και η ΕΙΝΑΠ αντέκρουσαν αυτή την άποψη τονίζοντας ότι παρά την αγωνιστική κινητοποίηση το προσωπικό όπλου σχεδόν του "Ευαγγελισμού" θα είναι προσωπικό ασφαλείας.

Εκτός απ' την ΕΙΝΑΠ την κινητοποίηση των γιατρών του "Ευαγγελισμού" καλύπτει και η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), όπως δήλωσε ο πρόεδρός της Β. Λαοπόδης στη συνέντευξη.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το μήνυμα του πρύτανη του Πανεπιστημίου της Αθήνας και προέδρου της Ιατρικής Σχολής Αθήνας, Κ. Δημόπουλου,προς τους γιατρούς του "Ευαγγελισμού". Στο μήνυμά του ο Κ. Δημόπουλος εκφράζει την αγανάκτησή του και την κατάπληξή του για τις συκοφαντίες σε βάρος των γιατρών του "Ευαγγελισμού" και θεωρεί ότι τέτοιες ενέργειες είναι υποβολιμιαίες και κλονίζουν την εμπιστοσύνη του Ελληνα πολίτη στους γιατρούς.

Περιφρουρούντην απεργίατης ΕΙΝΑΠ

Στο μεταξύ το ένα μετά το άλλο τα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου μπαίνουν στην αγωνιστική ρότα της ΕΙΝΑΠ που κλιμακώνει τις απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι και τις 9.7.1997 με κύριο αίτημα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την υγεία και να μην ψηφιστεί στα θερινά τμήματα της Βουλής.

Ετσι χτες οι γιατροί του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας μετά τη θετική δέσμευση του υπουργείου Υγείας για αλλαγή του τρόπου εφημερίας, που ήταν ένα απ' τα βασικά αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών, αποφάσισαν στη χτεσινή Γενική Συνέλευση τη συνέχεια των κινητοποιήσεών τους, που εντάσσονται πλέον στο γενικότερο πλαίσιο της ΕΙΝΑΠ. Ετσι, από σήμερα το πρωί δε θα ισχύει η αυστηρή επιλογή των επειγόντων περιστατικών.

Στην ίδια όμως περίπου απόφαση για αγωνιστική στάση, όπως αυτή του "Κρατικού" της Νίκαιας έχουν καταλήξει τα νοσοκομεία "Σωτηρία",ΝΙΜΤΣ και "Σισμανόγλειο".

Χτες στο ΝΙΜΤΣ έγινε έκτακτη Γενική Συνέλευση της Τριμελούς των γιατρών της ΕΙΝΑΠ. Στη συνέλευση αποφασίστηκε περιφρούρηση της απεργίας στο νοσοκομείο με αναβολή όλων των προγραμματισμένων τακτικών εισαγωγών και των προγραμματισμένων ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία. Ειδικά τη Δευτέρα η κλιμάκωση της απεργίας στο νοσοκομείο γίνεται ως συμπαράσταση στους γιατρούς του "Ευαγγελισμού".

Η Γενική Συνέλευση των γιατρών του "Σισμανόγλειου", που έγινε χτες, αποφάσισε τη συμμετοχή στην απεργία της ΕΙΝΑΠ και κατά τη διάρκεια της πενθήμερης απεργίας δε θα λειτουργήσουν τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία.

Σήμερα όπως και την Τετάρτη το νοσοκομείο θα δέχεται μόνο το επείγοντα περιστατικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ