Τετάρτη 17 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΥΡΙΟ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΑΓΡΙΟ ΠΑΖΑΡΙ
σε όλα τα επίπεδα

Τις παρεμβάσεις των ξένων και ντόπιων κέντρων οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων αξιοποιούν πολύμορφα, στην κούρσα της διαδοχής, οι επίδοξοι αντικαταστάτες του Α. Παπανδρέου

Κορυφώνονται οι παρασκηνιακές συναλλαγές και διεργασίες στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, κατά την οποία αναμένεται να εκλεγεί ο νέος πρωθυπουργός. Παράλληλα, εντείνεται η κινητοποίηση ξένων και εγχώριων πολιτικών και οικονομικών κέντρων, τα οποία, έχοντας δεδομένη την κοινή γραμμή πλεύσης όλων των υποψηφίων στις κεντρικές πολιτικές επιλογές, επιδιώκουν την... πριμοδότηση συγκεκριμένων υποψηφίων, με σκοπό την εξυπηρέτηση των στενών συμφερόντων τους.

Το ιδιαίτερο "ενδιαφέρον" των ΗΠΑ, αλλά και των ιθυνόντων της Ευρωπαϊκής Ενωσης εκδηλώνεται όχι μόνο μέσω της διπλωματικής οδού, αλλά και μέσω δημοσιευμάτων στον ξένο Τύπο όπου, εκτός από την παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων, "φωτογραφίζονται" κατά περίπτωση και οι διάδοχοι. Ανάλογα δημοσιεύματα, που εκφράζουν το ενδιαφέρον και τις προτιμήσεις των εγχώριων εκδοτικών - οικονομικών συγκροτημάτων, είχαμε όχι μόνο χτες, αλλά και καθ' όλη τη διάρκεια της ασθένειας του πρωθυπουργού.

Οι επίδοξοι αντικαταστάτες όχι μόνο δεν αποκρούουν παρόμοιες παρεμβάσεις, αλλά τις αξιοποιούν πολύμορφα στην κούρσα της διαδοχής. Διαμηνύουν, μάλιστα, με κάθε ευκαιρία ότι θα ακολουθήσουν με ευλάβεια την ίδια πολιτική.


ΣΕΛ.  2,    5  -  7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ