Τετάρτη 17 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντικοινωνική απόφαση του ΤΕΒΕ

Αποφάσισε να μην καταθέσει στην τράπεζα και να επιστρέψει τις εισφορές στους συνταξιούχους, που εισπράττει δυο φορές το χρόνο για λογαριασμό της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων. Πρόκειται για μια απόφαση ομηρίας, γιατί οι συνταξιούχοι αντιδρούν έντονα στις αυξήσεις κοροϊδίας

Δε φτάνει που η πλειοψηφία της διοίκησης του ΤΕΒΕ αποφάσισε αυξήσεις 3,5%+3,5% για τις συντάξεις μέσα στο 1996, αλλά προχώρησε και σε μια άλλη αντικοινωνική απόφαση εις βάρος των συνταξιούχων.

Στην τελευταία συνεδρίασή της αποφάσισε να μην αποδώσει στην Ομοσπονδία των Συνταξιούχων μια μικρή εισφορά που εισπράττει το ΤΕΒΕ - για λογαριασμό της Ομοσπονδίας - δυο φορές το χρόνο. Είναι 200 δραχμές απ' το δώρο των Χριστουγέννων και 100 δραχμές απ' το δώρο του Πάσχα.

Το ΔΣ αποφάσισε να μην καταθέσει τα λεφτά στην τράπεζα για την Ομοσπονδία και να τα επιστρέψει στους δικαιούχους τους. Να σημειωθεί ότι κανένας συνταξιούχος δεν έχει ζητήσει την επιστροφή αυτών των χρημάτων. Μάλιστα η Ομοσπονδία Συνταξιούχων του ΤΕΒΕ έχει ζητήσει εγγράφως απ' τα σωματεία - μέλη της να ενημερώσουν τους συνταξιούχους και όσοι έχουν αντίρρηση να πάρουν πίσω τα λεφτά τους. Τα χρήματα αυτά η Ομοσπονδία ΤΕΒΕ τα κατανέμει στα 83 σωματεία - μέλη της - κατ' αναλογία των συνταξιούχων που ανήκουν σ' αυτά - και χρησιμοποιούνται για κάποιες κοινωνικές εκδηλώσεις (εκδρομές, κόψιμο πίτας κτλ.).

Το ίδιο είχε συμβεί και πριν ένα χρόνο, αλλά κάτω απ' τις διαμαρτυρίες των συνταξιούχων η απόφαση αποσύρθηκε. Από τη συζήτηση που έγινε στο Διοικητικό Συμβούλιο, πριν παρθεί η νέα απόφαση, έγινε φανερό ότι η - αιρετή μάλιστα - πλειοψηφία της διοίκησης θεωρεί πόλεμο τις έντονες αντιδράσεις των συνταξιούχων για τις αυξήσεις κοροϊδίας για τις συντάξεις και επιχειρεί με τέτοιου είδους αποφάσεις να κάμψει την αντίσταση των συνταξιούχων.

Οι συνταξιούχοι έχουν προγραμματίσει πανελλαδική διαμαρτυρία με συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις και πορείες στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΤΕΒΕ στις 31 Γενάρη 1996.

Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων του ΤΕΒΕ ζητά την ανάκληση της απόφασης του ΤΕΒΕ και διεκδικεί για το 1996 αυξήσεις 15% για τις συντάξεις μέχρι 150.000 δραχμές και αυξήσεις 10% για συντάξεις μεγαλύτερες από 150.000 δραχμές. Την ανάκληση της απόφασης ζήτησε και η ΓΣΕΒΕΕ και ήδη έχει καθοριστεί συνάντησή της με τη διοίκηση του ΤΕΒΕ την ερχόμενη Δευτέρα για να συζητηθεί το θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ