Τετάρτη 17 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΑΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ξεσηκώθηκαν για τη γεώτρηση φυσικού αερίου

Εκατοντάδες κάτοικοι πραγματοποίησαν χτες το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Στο πόδι βρίσκονται, από χτες τα ξημερώματα, οι κάτοικοι της Περαίας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποτρέψουν - για μια ακόμη φορά - την εγκατάσταση γεώτρησης φυσικού αερίου στην περιοχή τους, από τη Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου (ΔΕΠ). Μόλις οι κάτοικοι αντιλήφθηκαν, στις 2 το πρωί της Τρίτης, ότι μηχανήματα της νομαρχίας κατευθύνονταν στο χώρο όπου μελετάει η ΔΕΠ να πραγματοποιήσει τις εργασίες της γεώτρησης, απέκλεισαν τους δρόμους και πέτυχαν να αναστείλουν κάθε δραστηριότητα.

Η Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων υπογραμμίζει ότι "κανείς δεν εγγυάται την ασφάλεια της περιοχής αμέσως μετά τη λειτουργία της μονάδας εξόρυξης φυσικού αερίου" και επισημαίνει ακόμη πως "κινδυνεύει όχι μόνο το φυσικό περιβάλλον της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, αλλά επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο ο Θερμαϊκός". Από την άλλη πλευρά με δηλώσεις του στο "Ρ" ο Μ. Πατσουλές, υπεύθυνος πληροφόρησης της ΔΕΠ, υποστηρίζει ότι στην παρούσα φάση θα γίνει μια διερευνητική γεώτρηση και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το περιβάλλον ή περίπτωση ατυχήματος.

Εκατοντάδες κάτοικοι της Περαίας πάντως πραγματοποίησαν, χτες το πρωί, συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αποδοκίμασαν έντονα τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης, Κ. Τριαρίδη, όταν δήλωσε ωμά πως η γεώτρηση θα γίνει οπωσδήποτε. Είναι αξιοσημείωτο ότι η κυβέρνηση προχωρά στην πραγματοποίηση αυτών των εργασιών, χωρίς να έχει εκδικαστεί προηγούμενα η υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Στη χτεσινή συγκέντρωση παρευρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γ. Κατσαρός, ο οποίος επέκρινε έντονα το αυταρχικό κράτος που επιβάλλει με το "έτσι θέλω" την απόφασή του. "Οι κάτοικοι έχουν δίκιο, είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ, και η κυβέρνηση πρέπει να αναστείλει τις εργασίες, μέχρι να βγει η απόφαση του ΣτΕ. Πρέπει να συζητήσει με τους κατοίκους και μόνο αν βρεθεί λύση, που να την αποδέχονται, να προχωρήσει η γεώτρηση. Σε ό,τι μας αφορά, τονίζουμε ότι το ΚΚΕ θα είναι συμπαραστάτης στον αγώνα που κάνουν οι κάτοικοι της Περαίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ