Τετάρτη 17 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με τήβεννο θέλει τους δικαστές ο Β. Κόκκινος

Ο νεοσύστατος θεσμός της αυτοδιοίκησης των δικαστηρίων, που ήταν ένα πάγιο αίτημα του δικαστικού κόσμου, δέχτηκε χτες τις ευθείες βολές του προέδρου του Αρείου Πάγου Β. Κόκκινου κατά τη συνάντησή του με τους πρωτοδίκες και τους προέδρους πρωτοδικών.

Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου χαρακτήρισε το θεσμό της αυτοδιοίκησης των δικαστηρίων ως "όχι τον πλέον επιτυχή". Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι με την άποψη αυτή έχει ταχθεί και ο υπουργός Δικαιοσύνης Γ. Ποττάκης, ο οποίος πρόσφατα είχε εκφράσει την πρόθεσή του να προχωρήσει σε τροποποίηση της σχετικής ρύθμισης.

Ενα άλλο από τα προβλήματα που... διαπίστωσε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, είναι ο τήβεννος! Επιμένοντας στον τύπο και όχι στην ουσία, ο Β. Κόκκινος στις προτροπές και τις συστάσεις προς τους δικαστές πρότεινε να καθιερωθεί ο τήβεννος και ζήτησε να είναι πιο συντηρητικοί στην εμφάνισή τους. Συνεχίζοντας τις παραινέσεις του, σύστησε στους δικαστές να ομιλούν στον πληθυντικό, όταν απευθύνονται από την έδρα προς τους κατηγορούμενους, γιατί "ο ενικός αποτελεί παράπτωμα".

Τέλος, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, διατύπωσε επικρίσεις και για την αναβολή που δόθηκε το περασμένο Σάββατο στη δίκη 30 ατόμων που είχαν συλληφθεί στα επεισόδια του Πολυτεχνείου, λέγοντας ότι οι δικηγόροι δεν μπορεί να καθορίζουν τη λειτουργία των δικαστηρίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ