Τετάρτη 17 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αλόγιστες δαπάνες

Εκατοντάδες εκατομμύρια θα σπαταλήσει αλόγιστα η δημοτική αρχή της Αθήνας, για σκοπούς που καμία σχέση φαίνεται ότι έχουν με την τραγική οικονομική κατάσταση του δήμου. Ο προϋπολογισμός του 1996 προβλέπει υπέρογκες δαπάνες για τρόφιμα, ποτά, αναψυκτικά, δεξιώσεις, φωτογραφήσεις, μετακινήσεις και έξοδα παράστασης των "δημοτικών αρχόντων". Δαπάνες που δημιουργούν την εντύπωση ότι ο δήμος "ανθεί" οικονομικά και δε χρωστά δραχμή. Δαπάνες που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα 7,8 δισ., που είναι υποχρεωμένος να πληρώσει ο δήμος φέτος για δάνεια που πήρε τα προηγούμενα χρόνια.

Ειδικότερα, η δημοτική αρχή της πρωτεύουσας, παραβλέποντας το οξύ οικονομικό πρόβλημα του δήμου, το ότι αναγκάζεται κάθε χρόνο να πληρώνει δισεκατομμύρια για τοκοχρεολύσια παλαιοτέρων δανείων και το ότι "για να κάνει αναπτυξιακό έργο" έχει ξεκινήσει διερεύνηση για τη σύναψη νέου δανείου ύψους 25 δισ., δε διστάζει να εντάσσει στον τομέα εξόδων του προϋπολογισμού "δαπάνες αιρετών αρχόντων" ύψους 460 εκατομ., και 193 εκατομ. για "μετακινήσεις".

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της δημοτικής αρχής για τα έξοδα των διοικητικών υπηρεσιών, τα έξοδα παράστασης του δημάρχου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και των αντιδημάρχων ανέρχονται σε 60 εκατομ. Για τις δημόσιες σχέσεις, δηλαδή, τελετές, γιορτές, συνέδρια, δεξιώσεις, φωτογραφίες και άλλα συναφή ο δήμαρχος σκοπεύει να δαπανήσει 115 εκατομ., ενώ άλλα 120 εκατομ. θα ξοδέψει για διαφημίσεις και δημοσιεύσεις. Εξάλλου, στα πλαίσια εξυπηρέτησης των αναγκών, που έχουν οι διοικητικές υπηρεσίες του δήμου, θα δαπανηθούν 184,5 εκατομ. για τρόφιμα, ποτά, αναψυκτικά, είδη ζαχαροπλαστικής και τρόφιμα!

Από την πλευρά τους, οι οικονομικές υπηρεσίες του δήμου θα ξοδέψουν 45 εκατομ. για την "προμήθεια γραφικής ύλης και μικροϋλικών γραφείου". Οι τεχνικές υπηρεσίες θα δαπανήσουν, σύμφωνα πάντα με τον προϋπολογισμό, 160 εκατομ. για τηλεφωνικά, τηλεγραφικά και τηλετυπικά τέλη. Επιπλέον, θα ξοδέψουν και 2,3 εκατομ. για φωτογραφήσεις. Οι ανταποδοτικές υπηρεσίες, τέλος, θα χρειαστούν 80 εκατομ. για "είδη ευπρεπισμού" και άλλα 70 για ηλεκτρικούς λαμπτήρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ