Τετάρτη 17 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Λάθος... ειδίκευση σε γιατρό

Ο ακτινολόγος γιατρός Ι. Μπασουράκος φέρεται να πραγματοποιούσε ειδικές ακτινολογικές εξετάσεις με μηχανήματα "triplex" στη Σπάρτη, χωρίς να είχε εκπαιδευτεί στο συγκεκριμένο μηχάνημα. Τη σχετική έρευνα διενεργεί η Εισαγγελία της Σπάρτης, μετά από καταγγελίες και με εντολή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Η βεβαίωση "εκπαίδευσης" χορηγήθηκε στον Ι. Μπασουράκο από τον Β. Θεοδωρόπουλο, διευθυντή της ακτινολογικής μονάδας του νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία". Ωστόσο, από την Ενορκη Διοικητική Εξέταση, που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο "Αγία Σοφία", προκύπτει ότι δεν υπήρξε ούτε υπάρχει μηχάνημα "triplex" στο νοσοκομείο "Αγία Σοφία", ο Ι. Μπασουράκος δεν ενεγράφη στο βιβλίο εκπαίδευσης, ενώ ο Β. Θεοδωρόπουλος στην ΕΔΕ υποστήριξε ότι από λάθος ανεγράφη ειδίκευση σε "triplex", αντί για "doppler".

To πόρισμα της ΕΔΕ έχει διαβιβαστεί στο υπουργείο της Υγείας. Με το θέμα του γιατρού Ι. Μπασουράκου θα ασχοληθεί το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο των γιατρών του ΕΣΥ, ενώ έχει ενημερωθεί και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ν. Φαρμάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ