Τετάρτη 17 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κύμα κακοκαιρίας

Κύμα κακοκαιρίας πλήττει από χτες ολόκληρη τη χώρα. Χαρακτηριστικό της είναι οι χιονοπτώσεις, οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι θυελλώδεις βοριάδες. Ιδιαίτερα έχει πληγεί η βόρεια Ελλάδα, ενώ σε πολλές επαρχιακές οδούς, αλλά και σε τμήματα των εθνικών οδών η συγκοινωνία γινόταν με αντιολισθητικές αλυσίδες. Λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στα πελάγη, τα πλοία έμειναν δεμένα στα μουράγια και επιτράπηκαν οι πλόες μόνο μέσω των πορθμείων. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλο σχεδόν το Αιγαίο οι άνεμοι έπνεαν με ένταση 8 - 9 και τοπικά 10 μποφόρ.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνονταν χτες η συγκοινωνία από το 20ό - 28ο χιλιόμετρο του δρόμου Καστοριάς - Φλώρινας μέσω Βιτσίου, από το 15ο - 20ό της εθνικής οδού Καστοριάς - Φλώρινας, από το 22ο - 35ο του επαρχιακού δρόμου Καστοριάς - Αμυνταίου, 9ο - 26ο της εθνικής οδού Φλώρινας - Καστοριάς μέσω Βίγλας, στην παλιά εθνική Φλώρινας - Εδεσσας μέσω Κέλλης. Στη Φθιώτιδα η κυκλοφορία των οχημάτων στα χωριά Λύχνος, Καστανιά, Μεσοχώρι, Λουτρά Υπάτης, Περιστέρι, Πύργος, γινόταν με δυσχέρειες, όπως και στους δρόμους Λαμίας - Αμφισσας, Λαμίας - Καρπενησίου και Λαμίας - Δομοκού. Με δυσκολία και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες γινόταν η συγκοινωνία στην εθνική οδό Χαλκίδας - Αιδηψού από το 30ό χιλιόμετρο, Τρικάλων - Ιωαννίνων, Τρικάλων - Αρτας, Πύλης - Μεσοχώρας, στην Κορινθία, στο δρόμο Κιάτου - Γκούρας, Ξυλοκάστρου - Τρικάλων (26ο - 35ο χιλιόμετρο), στην εθνική οδό Τρίπολης - Λεβιδίου (42ο - 45ο) και από το 22ο χιλιόμετρο του δρόμου προς Πάρνηθα. Στην Αττική, αργά χτες το βράδυ έκλεισε ο δρόμος από την πλατεία Πεντέλης στον Αγ. Πέτρο, ενώ με αντιολισθητικές αλυσίδες γινόταν η συγκοινωνία στο δρόμο Αθήνας - Θήβας μέσω Κάζας και στο Κατσιμίδι.

Για σήμερα, η ΕΜΥ προβλέπει χαμηλές θερμοκρασίες για ολόκληρη τη χώρα, ενώ θυελλώδεις βοριάδες 10 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο. Στην ανατολική χώρα θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις. Στην Αττική, ο υδράργυρος θα πέσει στο μηδέν, αλλά στα βόρεια προάστια η θερμοκρασία θα είναι χαμηλότερη.

  • Χτες το βράδυ, άγνωστος οδηγός παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα άγνωστη γερόντισσα. Το δυστύχημα έγινε στην οδό Κλεισθένους 100 στην Αγ. Παρασκευή.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ