Σάββατο 25 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΑΕΑ
Εμψύχωσε τους αγωνιστές

Σύντροφοι μιας ζωής, οι αντιστασιακοί, χρέωσαν το Νίκο Τερζόγλου για τον αποχαιρετισμό:

"Είναι βαριά, είπε ανάμεσα σε άλλα, η υποχρέωση ως πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, να αποχαιρετήσω από μέρους των αντιστασιακών την αγωνίστρια Ρούλα. Ολες οι ενέργειες, όλες οι δραστηριότητές της ξεκινούσαν από τη συνείδηση ότι αγωνίζεται για το δίκιο του λαού. Πάλεψε για να σπάσουν οι παλιές αλυσίδες, που έδεναν τη γυναίκα σε δευτερεύοντα ρόλο. Αγωνίστηκε για μια ισότιμη θέση της γυναίκας στην κοινωνία, για τον ερχομό της αυριανής ευτυχισμένης ζωής. Με το προσωπικό της παράδειγμα, με την επίμονη πολιτική δουλιά της, επάξια καθοδήγησε τις γυναίκες, σ' όποιο τομέα του ΔΣΕ υπηρέτησαν για να κατανοήσουν το σωστό νόημα και περιεχόμενο της ζωής της μαχήτριας.

Δεν μπορώ να ξεχάσω τις στιγμές, όταν με προσωπική της παρέμβαση βοηθούσε πρακτικά εμάς τους στρατιωτικούς. Διοικητή και εκπαιδευτές της Σχολής Αξιωματικών του Γενικού Στρατηγείου, για το πώς καλύτερα και αποδοτικότερα θα μπορούσαμε να εκπαιδεύσουμε τις μελλοντικές Αξιωματικίνες του ΔΣΕ, ώστε να σταθούν παράγοντες μαχητικότητας, σταθερότητας, πειθαρχίας, αλληλεγγύης στα μάχιμα τμήματα του ΔΣΕ, να μπορούν να εμψυχώνουν τους μαχητές ανεξάρτητα φύλλου στο δύσκολο αλλά δίκαιο αγώνα μας.

Το δικό της προσωπικό παράδειγμα, εμψύχωσε τους αγωνιστές μας και αργότερα, στα δύσκολα έντεκα χρόνια φυλακής και στις εξορίες στη Γυάρο, στην Αλικαρνασσό, στον Ωρωπό. Η ίδια άντεξε στις πιο σκληρές δοκιμασίες και διώξεις. Επάξια συνέχισε μέχρι, χτες, ακόμα, τη δράση της για την ειρήνη, τον πολιτισμό, για το γυναικείο κίνημα. Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, άνδρες και γυναίκες εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη γιατί έφυγε από κοντά τους η αγωνίστρια Ρούλα.

Δηλώνουμε, συναγωνίστρια Ρούλα, ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα εμπνεόμενοι από τη δική σου σκέψη, που διατύπωσες ότι: "καμία ήττα, όσο μεγάλη και αν είναι, δεν είναι παντοτινή. Προσωρινά δυσκολεύει και εμποδίζει, μα δεν μπορεί να σταματήσει την κοινωνική πορεία του κόσμου προς το Σοσιαλισμό". Πάντα θα σε νιώθουμε κοντά μας. Αντίο αγωνίστρια Ρούλα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ