Σάββατο 25 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Ενωμένοι στο δρόμο του αγώνα

Στα χωριά περιοδεύουν τα μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών των μπλόκων των αγροτών στη Μακεδονία και τη Θράκη και μαζί με τους αγρότες κάθε περιοχής προσπαθούν να οργανώσουν καλύτερα τη μαζική συμμετοχή του κόσμου στις νέες δυναμικές κινητοποιήσεις, που ξεκινούν από τις 29 του μήνα με το παναγροτικό συλλαλητήριο στην "ΑΓΡΟΤΙΚΑ '97".

Παρά τις κινδυνολογίες που εκφράζονται από "εκπροσώπους" άλλων παραγωγικών ομάδων της κοινωνίας και οι οποίες προβάλλονται ιδιαιτέρως από μερίδα του Τύπου, οι αγρότες είναι βέβαιοι πως και σε τούτη τη μάχη θα έχουν σύμμαχο τον εργαζόμενο λαό, τη νεολαία, τους συνταξιούχους και τους εμπόρους της Θεσσαλονίκης και όλης της περιοχής. Αυτό άλλωστε το είδαν και το ένιωσαν τις 25 μέρες που πέρασαν στα μπλόκα της οργής.

Από την Πιερία,το Κιλκίς και τις Σέρρες,μέχρι την Κομοτηνή και τον Εβρο,οι αγρότες ετοιμάζονται να κατέβουν μαζικά στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη. Οι "μπαταχτσήδες" και οι "βαρυποινίτες" ετοιμάζονται να υποδεχτούν τον υπουργό Γεωργίας και να στείλουν προς την κυβέρνηση το μήνυμα αντίστασης στην αντιαγροτική πολιτική που ακολουθεί, υποτασσόμενη στις επιλογές και τις αποφάσεις της ΕΕ, της ΚΑΠ και της ΓΚΑΤΤ.

Παράλληλα, αυτή την περίοδο οι αγρότες στέλνουν ισχυρό το μήνυμα αμφισβήτησης και προς τους αυτοαποκαλούμενους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους τους στα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα. Ηδη μέσα από τη σύσκεψη που έγινε προχτές στη Θεσσαλονίκη, τους κάλεσαν να προχωρήσουν σε ενότητα. Να δημιουργήσουν μία Ομοσπονδία σε κάθε νομό και μια Συνομοσπονδία για τους αγρότες όλης της χώρας. Εκείνοι διαφώνησαν. Τώρα οι αγρότες παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους. Στη Θεσσαλονίκη αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται εκλογές στους Αγροτικούς Συλλόγους, απ' όπου εκφράζεται καθαρά η απόφαση της βάσης να προχωρήσει ενωμένη. Ηδη στο Σύλλογο της Επανωμής και των Κυμίνων εκλέχθηκαν νέα ΔΣ, όμως δεν εκλέχθηκαν αντιπρόσωποι για την Ομοσπονδία. Κάτι ανάλογο ετοιμάζουν και οι αγρότες στον ΑΣ Αδενδρου που θα προχωρήσουν σε εκλογές την Κυριακή. Αν γενικευτεί το φαινόμενο - που μάλλον για εκεί πάει - η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, που είναι μέλος της ΓΕΣΑΣΕ, θα μείνει χωρίς Αγροτικούς Συλλόγους - μέλη. Αρα δε θα έχει και λόγο ύπαρξης.

Οπως δήλωσε στο "Ρ" το νεοεκλεγμένο μέλος του ΔΣ του ΑΣ Κυμίνων Γ. Ρίσκος,"όλοι οι αγρότες, ανεξάρτητα από κόμματα, είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για ένα Σύλλογο σε κάθε χωριό, μία Ομοσπονδία στο νομό και ένα τριτοβάθμιο όργανο. Στέλνουμε το μήνυμα σε όσους θέλουν να διατηρήσουν τη διάσπαση του συνδικαλιστικού μας κινήματος πως δε θα τους περάσει. Η αγροτιά είναι ενωμένη και θα παλέψει μαζικά και μαχητικά για να κερδίσει τα δίκια της".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Φουντώνουν» οι αγωνιστικές διαθέσεις (2001-11-27 00:00:00.0)
Ακόμα 6 αγρότες στα δικαστήρια (2000-05-20 00:00:00.0)
Βγάζουν στους δρόμους τα τρακτέρ (2000-02-19 00:00:00.0)
Μεγαλώνει η αγανάκτηση (2000-02-04 00:00:00.0)
Νέες αποφάσεις για τις 2 Φλεβάρη (1998-01-24 00:00:00.0)
Β' ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (1996-09-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ