Σάββατο 25 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο χτες στον Πειραιά

Με πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Κοραή κλιμάκωσε χτες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της η ΕΛΜΕ Πειραιά,με τη συμπαράσταση του Μετώπου Παιδείας Πειραιά,που συγκροτούν, εκτός από τους καθηγητές, η Ομοσπονδία Γονέων, οι έξι Σύλλογοι Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Νομαρχίας, εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς.

"Ο αγώνας μας συνδέεται άρρηκτα με το ζήτημα της δημόσιας δωρεάν παιδείας. Διεκδικούμε να ζούμε από τον μισθό μας με αξιοπρέπεια και υπερασπιζόμαστε το μέλλον του εκπαιδευτικού και του παιδαγωγικού μας ρόλου", τόνισε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά Δ. Γκίνης.Ενώ η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων, Κ. Κυριακοπούλου, υπογράμμισε ότι γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και εργαζόμενοι πρέπει συντονισμένα να συνεχίσουν να διεκδικούν, να αγωνίζονται και να αντιστέκονται υπέρ της δημόσιας δωρεάν παιδείας.

Στη συγκέντρωση, χαιρέτισε ακόμη, εκ μέρους των εργαζομένων, ο γραμματέας της ΠΕΜΕΝ Σ. Τσιμπόγλου,ευχαριστώντας τους συγκεντρωμένους για τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των ναυτεργατών και τονίζοντας ότι ίδια συμπαράσταση πρέπει να εκφραστεί και στους εκπαιδευτικούς. Παραβρέθηκε ο Γ. Μανουσογιαννάκης γγ του ΕΚΠ, εκπρόσωποι πολλών εργατικών σωματείων, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣ Ε. Παντελάκη και Γ. Λαγωνίκας,δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι μαζικών φορέων.

Στο τέλος της συγκέντρωσης, διαβάστηκαν δεκάδες ψηφίσματα συμπαράστασης. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ