Σάββατο 25 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τον "χαβά" της η ΠΑΣΕΓΕΣ

Διοργάνωσε χτες σύσκεψη για να συκοφαντήσει και να κατηγορήσει τους αγώνες της αγροτιάς

Τον υποτακτικό και αποπροσανατολιστικό ρόλο της επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά χτες η διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ. Ο πρόεδρός της Ν. Λιόλιος διοργάνωσε σύσκεψη στην Αθήνα μόνο και μόνο για συκοφαντήσει και να κατηγορήσει τους αγώνες της αγροτιάς και να παίξει απροκάλυπτα το "παιχνίδι" της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, κάλεσε τα διοικητικά συμβούλια και τους διευθυντές των Ενώσεων στη σύσκεψη για να συζητηθούν - υποτίθεται - τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτοσυνεταιριστικός κόσμος της χώρας και τα - ανύπαρκτα - αποτελέσματα του Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής. Το όλο σκηνικό όμως στήθηκε για να δημιουργηθεί κλίμα κατά των αγροτικών κινητοποιήσεων και ενόψει των εκλογών στους συνεταιρισμούς, που ξεκινούν το Μάρτη και να βρεθεί στο προσκήνιο η απομονωμένη από τους αγρότες διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Ο Ν. Λιόλιος, στην ομιλία του ξεσκεπάστηκε πλήρως και αφού μίλησε ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, γενικώς και αορίστως, για προβλήματα στον αγροτικό τομέα, άρχισε να "ξεσπαθώνει" κατά των αγώνων και των Συντονιστικών Επιτροπών, λέγοντας ανάμεσα σε άλλα: "Δε συμφωνούμε με τον τρόπο και τη μεθοδολογία που προβάλλονται τα προβλήματα, που έχουν τοπικό και περιφερειακό χαρακτήρα. Συμπαραστεκόμαστε σε όλα τα προβλήματα των αγροτών, αλλά δε θα γίνουμε μπαλάκι ή κλωτσοσκούφι κανενός κόμματος, καμιάς Συντονιστικής Επιτροπής", για να συνεχίσει: "Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε παθητικά αυτήν την κατάσταση, με στρατηγούς και αντιστράτηγους που δεν έχουν εκλεγεί από κανένα όργανο και δε γίνονται αποδεκτοί στους κόλπους του συνεταιριστικού κινήματος. Θα πάρουμε πρωτοβουλίες...".

Στη σύσκεψη όμως δεν έλειψαν και οι φωνές αγωνίας και χαρακτηριστική ήταν η φράση ενός συνεταιριστή που είπε: "Εχουμε χορτάσει από λόγια. Οχι μόνο θα κατεβάσουμε τα τρακτέρ στους δρόμους, αλλά θα φτάσουμε να ρίξουμε και ρουκέτες, αν δε λυθούν τα προβλήματα".

Ανάλογο της "φιλοσοφίας" της ξεπουλημένης διοίκησης της ΠΑΣΕΓΕΣ ήταν και το ψήφισμα που ανακοινώθηκε και στο οποίο δε γίνεται καμία αναφορά στα οξυμένα προβλήματα των αγροτών και στην πραγματοποίηση αγωνιστικών κινητοποιήσεων, ούτε καν για να κρατηθούν οι τύποι. Στο κείμενο του ψηφίσματος εκφράζεται η υποταγή της διοίκησης της ΠΑΣΕΓΕΣ στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και γίνεται απλά λόγος για ραγδαίες εξελίξεις και για παγκοσμιοποίηση της γεωργίας. Επίσης αναφέρεται στην ανάγκη σχεδιασμού και εφαρμογής μιας Εθνικής Αγροτικής Πολιτικής και στη δημιουργία του Μητρώου Αγροτών. Ακόμα στο ψήφισμα απορρίπτεται "η λογική των περιφερειακών κινήσεων που αυτοαποκαλούνται "συντονιστικές επιτροπές" για το ρόλο που παίζουν στον αποπροσανατολισμό των αγροτών και της κοινωνίας μας γενικότερα πάνω στα πραγματικά προβλήματα" (!).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ