Σάββατο 25 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σήμερα αποφασίζουν οι δάσκαλοι

Με άδεια χέρια έφυγαν χτες το πρωί από το υπουργείο Παιδείας οι εκπρόσωποι της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ),μετά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Παιδείας, Γερ. Αρσένη,ο οποίος, απαντώντας στο αίτημα για πραγματικές αυξήσεις, τόνισε ρητά ότι "ο προϋπολογισμός είναι νόμος".

Σήμερα συνεδριάζουν οι πρόεδροι των Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών όλης της χώρας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Οι αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων, που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, ζητούν αποφασιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις που να συμπίπτουν με αυτές των καθηγητών.

Το σημαντικότερο, πάντως, μήνυμα που έστειλαν οι γενικές συνελεύσεις προς την πλειοψηφία της συνδικαλιστικής τους ηγεσίας ήταν η απόρριψη του "απεργιακού" προγράμματος που είχε προτείνει η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ, για τριήμερη απεργία, όταν θα ψηφιζόταν το νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο στη Βουλή. Ενδεικτικά αποτελέσματα γενικών συνελεύσεων για τον αγωνιστικό αναβρασμό που επικρατεί στη βάση, είναι οι αποφάσεις Συλλόγων - όπως Περιστερίου, Κερατσινίου, Περάματος, Χαϊδαρίου, Θήβας, Αιγάλεω κ.ά. - που πρότειναν τριήμερες ή και πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, που να συμπίπτουν με τις κινητοποιήσεις των καθηγητών.

Ενας από τους παράγοντες που θα παίξουν ρόλο για την τελική απόφαση στη σημερινή Ολομέλεια των προέδρων θα είναι οι σύλλογοι εκείνοι, στους οποίους δεν έγιναν γενικές συνελεύσεις. Χτες το ΔΣ της ΔΟΕ αποφάσισε ότι οι σύλλογοι αυτοί, ανεξάρτητα από τον αριθμό των μελών τους, δικαιούνται μόνο μία ψήφο στην Ολομέλεια των προέδρων.

Σχολιάζοντας στο "Ρ" τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον υπουργό Παιδείας, ο Θανάσης Γκεσούλης,μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Εκπαιδευτικών",δήλωσε: "Ο υπουργός Παιδείας δεν απάντησε θετικά σε κανένα από τα αιτήματά μας. Πραγματικές αυξήσεις δε φαίνεται διατεθειμένη να δώσει η κυβέρνηση και η θέσπιση της "αξιολόγησης" του εκπαιδευτικού έργου, που επιχειρεί να μπάσει από το παράθυρο μέσω του ενιαίου μισθολογίου, δεν καταργείται. Την απάντηση στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης πρέπει να τη δώσουν οι αποφασιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις της βάσης του κλάδου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ