Σάββατο 25 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το θέμα της παιδείας φέρνει το ΚΚΕ στη Βουλή

Προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση ζητάει η Αλ. Παπαρήγα, με επιστολή της προς τον Απ. Κακλαμάνη

Προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για το ζήτημα της παιδείας ζητά η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,με επιστολή που έστειλε χτες στον πρόεδρο της Βουλής. Ολόκληρη η επιστολή της Αλ. Παπαρήγα έχει ως εξής:"Κύριε πρόεδρε,

Η συνεχής υποβάθμιση όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, όσον αφορά το προσωπικό, την υλικοτεχνική υποδομή, τον προσανατολισμό και εκσυγχρονισμό του περιεχομένου των σπουδών, και η συνεχής διολίσθηση σε βάρος του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας, προς όφελος της ιδιωτικής και των επιχειρηματικών συγκροτημάτων, βάζουν "επί τάπητος" το συνολικό πρόβλημα της παιδείας.

Πρόβλημα που παίρνει νέες, μεγαλύτερες διαστάσεις, όπως φαίνεται και από τις συνεχείς κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και τις επερχόμενες αρνητικές εξελίξεις με την ταχύρυθμη προώθηση των επιταγών της "Λευκής" και "Πράσινης Βίβλου" της ΕΕ.

Οι αρνητικές εξελίξεις στον τομέα της παιδείας δεν αφορούν μόνο τους εκπαιδευτικούς, τους σπουδαστές, τους μαθητές και τους γονείς. Αφορούν το σύνολο του λαού, την ανάπτυξη και το μέλλον της χώρας.

Θεωρώντας το ζήτημα της παιδείας ως ένα από τα σοβαρότερα που θα έπρεπε να απασχολήσουν το Κοινοβούλιο, προτείνουμε προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση, σύμφωνα με το άρθρο 143 του κανονισμού της Βουλής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ