Σάββατο 25 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ξαναβγάζουν τους "αγανακτισμένους"

Ενορχηστρωμένη προσπάθεια συκοφάντησης του αγροτικού κινήματος έχει στηθεί στη Θεσσαλονίκη, με πρόσχημα την απόφαση των αγροτών να κάνουν παναγροτικό συλλαλητήριο στις 29 Ιανουαρίου, ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης "ΑΓΡΟΤΙΚΑ '97". Οι αγρότες, με αφορμή και την παρουσία του υπουργού Γεωργίας στην τελετή έναρξης, θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με στόχο να αναδείξουν με ποιο άμεσο τρόπο τα προβλήματα της αγροτικής οικονομίας και τα αιτήματα του αγροτικού κινήματος.

Και ενώ οι αγρότες έχουν ξεκαθαρίσει πως δε θα εμποδίσουν τη λειτουργία της έκθεσης, εκπρόσωποι φορέων - κύρια εμπόρων και εξαγωγέων - της Θεσσαλονίκης και μέλη οικονομικών Επιμελητηρίων, με δηλώσεις τους στον Τύπο και ανακοινώσεις, τις τελευταίες δύο μέρες, επιδιώκουν να δημιουργήσουν πολεμική - σε βάρος των αγροτών - ατμόσφαιρα και για μια ακόμη φορά κινδυνολογούν ασύστολα "περί δημοκρατικών δικαιωμάτων" και "οικονομικών ζημιών στην αγορά της πόλης" και συγκεκριμένα στη ΔΕΘ και στην "ΑΓΡΟΤΙΚΑ". Λες και οι αγρότες δεν έχουν δημοκρατικά δικαιώματα και δεν είναι αυτοί που με την τσέπη τους στηρίζουν τους μεγαλοεισαγωγείς και εμπόρους εφοδίων και μηχανημάτων, λες και οι αγρότες δεν έχουν καμία σχέση με την αγορά και τις υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως τα εκδοτικά συγκροτήματα που στηρίζουν την κυβέρνηση την ίδια στιγμή που αναδεικνύουν με τόση έμφαση τη δήθεν οργή για τους αγρότες, για τα προβλήματα των μικρομεσαίων αναφέρουν συστηματικά ελάχιστα. Η τακτική άλλωστε της κυβέρνησης να στρέφει κοινωνικές ομάδες εναντίων άλλων που αγωνίζονται για δικαιώματα και επιβίωση, υλοποιείται σήμερα σε μεγάλο βαθμό μέσα από μερίδα του Τύπου και γνωστών κονδυλοφόρων που θυμούνται με νοσταλγία την κατάληψη και κατοχή της Θεσσαλονίκης από χιλιάδες ροπαλοφόρους, αύρες και πυροσβεστικά, όταν οι απολυμένοι της ΕΑΣ θέλησαν να διαμαρτυρηθούν στα εγκαίνια της Εκθεσης και σίγουρα χάρηκαν όταν πρόπερσι τα ΜΑΤ έσπασαν τα κεφάλια των απολυμένων από τα "Πλαστικά Καβάλας", τη "ΡΟΚΑ" και των εκτάκτων του ΥΠΠΟ.

Ανάλογη θέση πήρε - όπως ήταν αναμενόμενο - και ο διορισμένος από την κυβέρνηση πρόεδρος της ΔΕΘ, Αν. Κούρτης.

Η ΔΗΚΕΒΕ

Σε ανακοίνωση της η ΔΗΚΕΒΕ Θεσσαλονίκης, με αφορμή την παρέμβαση των "αγανακτισμένων πολιτών" και το όλο σκηνικό που πάει να στηθεί σε βάρος των αγροτών, επισημαίνει πως "οι συγκεκριμένοι και συχνά προσκεκλημένοι των γνωστών συγκροτημάτων των ΜΜΕ, στηρίζουν τις επιλογές της κυβέρνησης και των μεγάλων μονοπωλιακών συμφερόντων, την ίδια στιγμή που αυτή η πολιτική οδηγεί στον επαγγελματικό αφανισμό κατά μάζες τα μέλη που υποτίθεται εκπροσωπούν".

"Η ανδρεία τους - επισημαίνει η ΔΗΚΕΒΕ - εξαντλείται στις απειλές κατά των κάθε φορά απεργών με μηνύσεις και επικλήσεις των ΜΑΤ για να επιβάλλουν την τάξη. Διατηρούν άψογη στάση ενάντια στα πολυκαταστήματα και ενώ εμφανίζονται ως εκπρόσωποι του χώρου των ΕΒΕ, επιστρατεύονται και πάλι για να αντιπαραταχθούν στις πρόσφατες κινητοποιήσεις, συμβάλλοντας στην πρακτική της κυβέρνησης να οδηγεί σε αντιπαράθεση τη μια κοινωνική ομάδα στην άλλη. Σίγουρα θα πάρουν και μπράβο για αυτό τους το ρόλο".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στην πλατεία Αριστοτέλους (2007-09-07 00:00:00.0)
Η μια διαδήλωση θα διαδέχεται την άλλη (2002-08-30 00:00:00.0)
Πρωταγωνιστές οι αγωνιζόμενοι εργάτες και αγρότες (2002-08-27 00:00:00.0)
Το αγωνιστικό «δρομολόγιο» (2000-08-20 00:00:00.0)
Μαζί με τους εργάτες, αγρότες και φοιτητές (1999-09-02 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη (1997-09-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ