Σάββατο 25 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θέματα Δικαιοσύνης στο Υπουργικό Συμβούλιο

Το κτιριακό και νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Δικαιοσύνης ήταν μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν τη χτεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Για άλλη μια φορά ειπώθηκε χτες ότι το Εφετείο της Αθήνας (στη λεωφόρο Αλεξάνδρας πίσω από τον Αρειο Πάγο) θα αποπερατωθεί σύντομα. Το κτίριο αυτό κτίζεται εδώ και πολλές δεκαετίες.

Επίσης με τις τροποποιήσεις στο νόμο 2408/96 επανέρχεται στο ποινικό οπλοστάσιο ο καταργημένος χαρακτηρισμός του "ιδιαίτερα επικίνδυνου" δράστη, που είχε αφαιρεθεί με νόμο που ψηφίστηκε πριν ένα χρόνο. Η νομοθετική αυτή αλλαγή ουσιαστικά σημαίνει ποινές πάνω από πέντε χρόνια και ισόβια στους κατηγορούμενους για παραβάσεις, όπως εμπορία, κατοχή, πώληση και διακίνηση ναρκωτικών.

Με άλλες διατάξεις προβλέπεται η εκδίκαση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα υποθέσεων που αφορούν εξώσεις από κατοικίες και επαγγελματικές στέγες. Ο ιδιοκτήτης πρέπει να ειδοποιεί εγγράφως και αν σε διάστημα 15 ημερών δεν πληρωθεί, καταθέτει αίτηση στο δικαστήριο, το οποίο μέσα σε λίγες μέρες βγάζει διαταγή απόδοσης του ακινήτου, με τη σύντομη διαδικασία της διαταγής πληρωμών. Η διαταγή έξωσης εκτελείται 40 ημέρες μετά την επίδοσή της, όταν πρόκειται για κατοικία, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις απαιτείται χρονικό διάστημα 15 ημερών.

Τέλος, την προσεχή Τρίτη θα συζητηθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που αφορά τα "προσωπικά δεδομένα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ