Παρασκευή 29 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Tρέλα", γενικώς...

"Σπογγοειδής εγκεφαλοπάθεια", "νόσος Κρόιφελντ - Γιάκομπ", "Πρίον", "πρωτεϊνικό μόριο", "μικρόλοια". Λέξεις καθημερινές πλέον.

*****

Ούτε με τον Αντρέα στο "Ωνάσειο" δεν είχαμε εντρυφήσει έτσι στη σύγχρονη ιατρική.

****

Πάντως, αυτή η ιστορία της νόσου των αγελάδων, έχει και κοινωνικές επιπτώσεις: Δύσκολοι καιροί να 'σαι χασάπης, όλοι στη γειτονιά σε κοιτάζουν με μισό μάτι. Κι ας μη φταις.

****

Τόσο χρόνια βέβαια την ξέρανε την ιστορία στην Ευρωπαϊκή Ενωση και μόλις προχτές αποφάσισαν να απαγορεύσουν τις εξαγωγές βοδινού από τη Βρετανία. Διότι ναι μεν "τρελές" οι αγελάδες, πλην όμως βρετανίδες, ευγενικής καταγωγής!

****

Να 'ταν ελληνικές, δε θα είχε μείνει τώρα... ούτε κέρατο.

****

Κατά τα άλλα, ο Σημίτης βρίσκεται τώρα στη Διακυβερνητική Διάσκεψη του Τορίνο, για να υπερασπίσει - λέει - την αρχή της ισότητας, των κρατών - μελών της ΕΕ.

****

Αν δεν τον υποχρεώσουν να δοκιμάσει δημοσίως "λονδρέζικη μπριζόλα" σε ένδειξη καλής θέλησης, (προκειμένου η Βρετανία να εξετάσει το ενδεχόμενο να δει θετικά στο απώτερο μέλλον κάποιες ελληνικές θέσεις) φτηνά θα τη γλιτώσει.

****

Με μεγάλη περιέργεια περιμένουμε και τη συνάντηση Χίλαρι Κλίντον - Σημίτη. Τρία τηλεφωνήματα πήρε από την Ουάσιγκτον και τραύλιζε για μια βδομάδα "ευχαριστώ".

***

Τώρα τι θα κάνει εμπρός στην "πρώτη κυρία"; Θα ρίχνει κάτω το σακάκι του για να μη λερωθεί κανένα γοβάκι, ή θα πέσει αυτοπροσώπως;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ