Παρασκευή 29 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΑΛΗΡΟ
Θα τσιμεντάρουν και τον Μπάτη!

Ο Μπάτης, η ξακουστή παραλία στο Φάληρο, η μόνη μαζί με το Εδεμ, που μένει ακόμα ανοιχτή για ελεύθερη προσπέλαση από χιλιάδες ανθρώπους, όχι μόνο κατοίκους της περιοχής, ίσως γίνει σύντομα το "ντεκόρ" ενός τεράστιου περιφραγμένου "φαστφουντάδικου"! Η απόφαση έχει ήδη παρθεί από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Π. Φαλήρου, ενώ στην όλη επιχείρηση φαίνεται πως έχει συμβάλει και ο Οργανισμός Αθήνας. Χτες το βράδυ, το Δημοτικό Συμβούλιο επρόκειτο να πάρει τη σχετική απόφαση. Η συζήτηση όμως αναβλήθηκε για μία βδομάδα μετά από πρόταση του δημάρχου που έκρινε σκόπιμο ότι η λήψη της σχετικής απόφασης διασφαλίζεται καλύτερα με την αναβολή, καθώς στο μεταξύ θα έχει γίνει γνωστή και μελέτη του Οργανισμού Αθήνας, που επιτρέπει την τσιμεντοποίηση της παραλίας. Η πρόταση που επρόκειτο να συζητηθεί προβλέπει την παραχώρηση της παραλίας σε ιδιωτική εταιρία για 20 χρόνια!

Σύμφωνα με τα σχέδια του δημάρχου, ο ιδιώτης θα αναλάβει να κτίσει στην παραλία εστιατόριο 300 τετραγωνικών μέτρων, δύο κυλικεία 150 τετραγωνικών μέτρων το καθένα και άλλα μικρότερα κτίσματα συνολικά 400 τετραγωνικών μέτρων. Προβλέπεται επίσης η περίφραξη της ακτής, την οποία πλέον οι κάτοικοι θα πληρώνουν για να επισκεφθούν. Το αντάλλαγμα προς το δήμο για την παραχώρηση 50 στρεμμάτων παραλίας θα είναι ένα χαμηλό ενοίκιο. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, πιθανός ανάδοχος είναι ο πρώην υποψήφιος δήμαρχός της Ν. Χαλαμανδάρης,πίσω από τον οποίο βρίσκεται η νοτιοαφρικανική εταιρία "Fast Food Steers".

Προσωρινό φρένο στα σχέδια του δημάρχου έβαλαν οι ίδιοι οι κάτοικοι που πάλεψαν και ενάντια στο καζίνο στο Φλοίσβο. Με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή που έχει συσταθεί στην περιοχή υπενθυμίζει ότι ο δήμαρχος υπήρξε και ένθερμος υποστηρικτής της καταπάτησης του πάρκου του Φλοίσβου από τον Βοϊδονικόλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ