Παρασκευή 29 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Με όπλο τον πολιτισμό

Στην προβολή και ανάδειξη της ερασιτεχνικής δημιουργίας και της πρωτόβουλης πολιτιστικής δράσης αυτόβουλων ομάδων ή ατόμων προσανατολίζεται ο Δήμος Περάματος, με τη δημιουργία Πολιτιστικής Επιτροπής, που ως στόχο θα έχει την καταγραφή όλων των πολιτιστικών ενεργειών της πόλης, το συντονισμό τους και την παροχή βοήθειας, όπου χρειάζεται.

Ηδη, την Τετάρτη, στη Γενική Συνέλευση για τον πολιτισμό, ξεκίνησε μία πρώτη συζήτηση, μεταξύ του δήμου, των πολιτιστικών φορέων της πόλης και των κατοίκων, ώστε να προσδιοριστεί ο ρόλος της Επιτροπής, να είναι τέτοιος που να αναδεικνύει την εθελοντική συμμετοχή ως κύριο μοχλό της πολιτιστικής ζωής στο Πέραμα. "Θεωρούμε τον πολιτισμό σαν το βασικότερο όπλο αντίστασης της πόλης μας και της χώρας μας γενικότερα. Θεωρούμε ότι το επίπεδο πολιτισμού στο Πέραμα είναι σημαντικό, ωστόσο χρειάζεται να δραστηριοποιηθούμε ακόμη περισσότερο, παρέχοντας σε κάθε δημότη τη δυνατότητα να συμμετέχει στην τοπική πολιτιστική ζωή. Η προσπάθειά μας αυτή στηρίζεται στο ότι το Πέραμα είναι μια μεγάλη γειτονιά, είναι μια πόλη που έδεσε τους κατοίκους", τόνισε στη συνέλευση ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Πατσιλινάκος.

Τις απόψεις τους για τον πολιτισμό στο Πέραμα και το ρόλο που πρέπει να έχει η Πολιτιστική Επιτροπή εξέφρασαν στη συνέλευση της Τετάρτης φορείς πολιτισμού και κάτοικοι της πόλης, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τη συνέχιση της συζήτησης, την Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα, στο Δημαρχείο Περάματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ