Παρασκευή 29 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
11η μέρα απεργίας πείνας

"Δεν είμαστε αυτοί που χτίζουν αυθαίρετα πολυτελείς επαύλεις σε επιλεγμένα σημεία, δεν είμαστε οι άπληστοι άρπαγες, που σε βάρος της κοινωνίας οικειοποιούνται δάση και παραλίες. Είμαστε, απλά, άνθρωποι, που επιβιώνουμε από τη δουλιά μας, που δεν έχουμε τα οικονομικά μέσα να αγοράσουμε το δικό μας σπίτι τόσο πανάκριβο για τις τσέπες μας σήμερα. Αγανακτισμένοι από το διαρκή εμπαιγμό, τις υποσχέσεις και τα "θα", μπουχτισμένοι από το διαρκές κυνηγητό, τις διώξεις, τις μηνύσεις, τα πρόστιμα, εξοντωμένοι από τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης, χωρίς ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτροδότηση, καταφύγαμε στο έσχατο όπλο που έχει ο άνθρωπος για να αγωνιστεί".

Αυτά αναφέρουν, σε ανακοίνωσή τους, οι πέντε απεργοί πείνας, κάτοικοι των Μετεώρων, που συνεχίζουν τον αγώνα τους για 11η μέρα, αποφασισμένοι, όπως λένε, ή να δικαιωθούν ή να πεθάνουν. Καλούν κάθε άνθρωπο, που βλέπει το δικαίωμα στη στέγη, την ύδρευση, την ηλεκτροδότηση, σαν αυτονόητα κοινωνικά δικαιώματα, να τους συμπαρασταθεί.

Χτες το απόγευμα, οι απεργοί, μαζί με άλλους κατοίκους της περιοχής Μετεώρων Πολίχνης, έκλεισαν για μια ώρα την Εγνατία οδό, ζητώντας τη νομιμοποίηση των κτισμάτων τους. Βασικό τους αίτημα είναι να πληρώσουν στο δήμο το ένα τρίτο την αξίας των οικοπέδων σε άτοκες δόσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ