Παρασκευή 29 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τυπικότητες

Κάποτε, δυο - τρεις αιώνες πριν, στις βασιλικές αυλές, αποτελούσε γεγονός σπουδαίο η επιστροφή των θαλασσοπόρων, οι οποίοι, εκτός από τις πολύτιμες πέτρες και τα σπάνια φυτά, παρουσίαζαν στην αριστοκρατία της εποχής και αλυσοδεμένα δείγματα των πληθυσμών που συναντούσαν στους παραδεισένιους - τότε - τόπους.

Σήμερα, τα πράγματα μάλλον έχουν αλλάξει, όπως άλλωστε φαίνεται και από την επίσκεψη της κ. Κλίντον στην Αθήνα. Η επισκέπτης σπεύδει επιτόπου, για να ικανοποιήσει την περιέργειά της για τον τοπικό πληθυσμό ακόμη μιας "αμερικανικής αποικίας". Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Αθήνα λοιπόν, η κ. Χίλαρι θα γνωρίσει - όπως αναφέρει το σχετικό πρόγραμμά που έδωσαν οι υπάλληλοί της στη δημοσιότητα - μια "τυπική ελληνική οικογένεια", την οποία μάλιστα - άκουσον άκουσον! - θα επισκεφτεί η ίδια.

Βέβαια, στον κόσμο τους, τα πάντα είναι στημένα για χάρη των εντυπώσεων. Ετσι, το καθόλα "τυπικό δείγμα" ελληνικής οικογένειας είναι δείγμα - "μαϊμού", αφού η οικογένεια, που θα "μελετήσει" η Χίλαρι, αποτελείται από τον πατέρα (ο οποίος διατηρεί το εστιατόριο της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα), τη μητέρα (η οποία για χρόνια εργάζεται για τους Αμερικανούς), το γιο (ο οποίος προσφάτως κρίθηκε ικανός να εργαστεί, επίσης, στην πρεσβεία) και - σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες - την κόρη (η οποία για χρόνια και αυτή σπούδαζε στις ΗΠΑ)! Τόσο τυπικά ελληνική!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ