Παρασκευή 29 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ηρεμο κλίμα στην Αθήνα

Με εξαίρεση τα ΤΕΦΑΑ, όπου οι εκλογές αναβλήθηκαν

Χωρίς προβλήματα ψήφισαν χτες οι φοιτητές και οι σπουδαστές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Αθήνας για την ανάδειξη των ΔΣ των Συλλόγων. Το κλίμα ήταν ήρεμο, ενώ η κίνηση ήταν μικρή τις πρωινές ώρες και η προσέλευση άρχισε ουσιαστικά από τις 12 το μεσημέρι και μετά.

Μοναδική παραφωνία στη χτεσινή εκλογική διαδικασία ήταν η αναβολή των εκλογών στο ΤΕΦΑΑ Αθήνας,λόγω διαφωνίας που εξέφρασε η ΠΑΣΠ με τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών στη συγκεκριμένη σχολή.

Η ΠΑΣΠ ζήτησε οι ψηφοφόροι εκτός από τη φοιτητική ταυτότητα να δείχνουν στην εφορευτική επιτροπή και την αστυνομική τους ταυτότητα κάτι που προβλέπει και ο κανονισμός της ΕΦΕΕ. Η ΔΑΠ δε δέχτηκε αυτό το μέτρο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν επεισόδια μεταξύ μελών των δύο παρατάξεων. Οι εκλογές στο ΤΕΦΑΑ αναβλήθηκαν και το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθούν μέσα στην ερχόμενη βδομάδα.

Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο η μέρα κύλησε ομαλά. Στη μία από τις δύο κάλπες των Πολιτικών Μηχανικών μέχρι τη 1.30 μετά το μεσημέρι είχαν ψηφίσει 350 φοιτητές, ενώ οι υπεύθυνοι της Εφορευτικής Επιτροπής εκτιμούσαν ότι η μεγάλη προσέλευση θα σημειωνόταν μετά τις 2 το μεσημέρι. Την ίδια ώρα στους Μηχανικούς είχαν ψηφίσει 300 φοιτητές, με περσινή συμμετοχή την αντίστοιχη ώρα 350, ενώ στους Ηλεκτρολόγους 110 με περσινή συμμετοχή 150.

Συνδικαλιστές από διάφορες φοιτητικές παρατάξεις έλεγαν ότι η συμμετοχή στην ψηφοφορία ήταν στα ίδια ακριβώς επίπεδα με πέρσι και ίσως με μια μικρή πτώση.

Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η προσέλευση των φοιτητών στο κτίριο της Νομικής στη Σόλωνος, που είναι εκλογικό κέντρο μαζικών σχολών, όπως το Νομικό, το Πολιτικό, το Οικονομικό... Οι φοιτητές του Μαθηματικού Τμήματος συνέχισαν τη μακροχρόνια παράδοση που θέλει να ψηφίζουν στη Νομική.

Στις 2 μ.μ. η κίνηση στη Νομική ήταν αυξημένη. Ομως, στην κάλπη των τεταρτοετών του Πολιτικού είχαν ψηφίσει μέχρι εκείνη την ώρα 150 φοιτητές και, όπως έλεγαν τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, η κίνηση ήταν μικρότερη από πέρσι. Στην αίθουσα όπου ψήφιζαν οι φοιτητές του Μαθηματικού η ουρά είχε φτάσει μέχρι το διάδρομο και η συμμετοχή ήταν στα ίδια με πέρσι επίπεδα και λίγο περισσότεροι. Μέχρι τις 2 το μεσημέρι είχαν ψηφίσει 455 φοιτητές. Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο η ψηφοφορία άρχισε με κάποια καθυστέρηση, ενώ κι εκεί η προσέλευση μέχρι και τις 3 το απόγευμα ήταν ίδια με πέρσι. Ο αριθμός των φοιτητών όλων των ετών που είχαν προσέλθει στις κάλπες ήταν 780.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ