Παρασκευή 29 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η ΚΕΔΚΕ θέλει τους περιφερειακούς διευθυντές

Τη διατήρηση του Περιφερειακού Διευθυντή φέρεται να επιδιώκει το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Διοίκησης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας. Και αυτό λίγες μέρες πριν το Συνέδριο των νομαρχών στην Αλεξανδρούπολη, όπου αναμένεται να ανακοινωθεί η κατάργηση του θεσμού από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες και η αντικατάστασή του από άλλο παράγοντα, κάτι που ζητούν επίμονα οι νομάρχες.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της Ενωσης, την Τετάρτη, στην Τρίπολη, εκφράστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η άποψη ότι οι Περιφερειακοί Διευθυντές δεν πρέπει να καταργηθούν γιατί μέχρι να ενημερωθούν οι αναπληρωτές γεν. γραμματείς Περιφέρειας, που θα τους αντικαταστήσουν, για τα θέματα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι δήμοι θα "νεκρώσουν" καθώς θα καθυστερεί η προώθηση των υποθέσεών τους.

Επίσημα, πάντως το ΔΣ αντέδρασε επειδή δεν κλήθηκε να συμμετάσχει στη συζήτηση για την ενίσχυση της περιφερειακής διάρθρωσης του κράτους και τη θέση του περιφερειακού διευθυντή σε αυτήν. Ζήτησε μάλιστα τη συμμετοχή του στο διάλογο, προκειμένου να καταθέσει τις προτάσεις του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ