Παρασκευή 29 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ
Μαζική και αγωνιστική απάντηση

Συλλαλητήρια χτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μαζική και αγωνιστική παρουσία έδωσαν χτες το βράδυ οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική, που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Διατράνωσαν το δικαίωμα για αναβάθμιση της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού.

Στην Αθήνα συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδείας. "Αυτό το υπουργείο δεν είναι της Παιδείας, είναι της υπόσχεσης και της αδιαφορίας", φώναζαν για τη συνεχή αδιαφορία, που δείχνει η πολιτεία απέναντι στα δίκαια αιτήματά τους. Στη συνέχεια πορεύτηκαν προς τη Βουλή, φωνάζοντας συνθήματα όπως "Δάσκαλος φτωχός, αμόρφωτος λαός", "Εσείς με τον Λαμπράκη και την ολιγαρχία, εμείς με το λαό για δωρεάν παιδεία", "Αγώνας, αγώνας, αγώνας μαζικός θα είναι η απάντηση από δω και μπρος", "Οι εκπαιδευτικοί δε σκύβουν το κεφάλι, μαζί με τον λαό ενότητα και πάλη".

Στο τέλος της πορείας, το ΔΣ της ΔΟΕ με αντιπροσωπεία από προέδρους των Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών όλης της Αθήνας συναντήθηκαν με το προεδρείο της Βουλής, όπου και παρέδωσαν το ψήφισμα της συγκέντρωσης.

Στο ψήφισμα αναφέρουν ότι "οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης εκφράζουν την κραυγή αγωνίας του κλάδου για το πού βαδίζει η δημόσια εκπαίδευση στη χώρα" και τονίζουν: "Η παιδεία από κοινωνικό αγαθό έχει μετατραπεί σε εμπορεύσιμο είδος στην υπηρεσία των λίγων. Ο εκπαιδευτικός βιώνει καθημερινά τη μονόπλευρη λιτότητα στο όνομα της προώθησης του προγράμματος σύγκλισης και τις συνέπειες μιας επιδοματικής πολιτικής, με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται ακόμα περισσότερο το εισόδημά του".

Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης διεκδικούν ουσιαστική οικονομική και μορφωτική αναβάθμιση, μείωση του διδακτικού ωραρίου, αναβάθμιση του δημόσιου νηπιαγωγείου, μαζικούς διορισμούς δασκάλων και νηπιαγωγών, ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, υπεράσπιση του ενιαίου χαρακτήρα της και αύξηση των δαπανών για την παιδεία.

Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση έγινε στην Καμάρα και ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ