Παρασκευή 29 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το ΣτΕ για την ονομαστικοποίηση των μετοχών

Νόμιμο έκρινε το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την ονομαστικοποίηση των μετοχών των ελληνικών ανωνύμων εταιριών, αλλά πρόβαλε και 16 παρατηρήσεις, νομοτεχνικού κυρίως χαρακτήρα. Με το ΠΔ καθορίζονται οι διαδικασίες ανάληψης έργων ή προμηθειών του δημοσίου και των νομικών προσώπων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Η σοβαρότερη από τις παρατηρήσεις που πρόβαλε το ΣτΕ αφορά τις πληροφορίες που πρέπει να παρέχουν τα μέλη του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών σε παραγγελίες του ως προς την αγορά μετοχών και αφορά την παράγραφο 5 του άρθρου 1 του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος. Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προτείνει για τις χρηματιστηριακές εταιρίες να υποχρεώνονται να γνωστοποιούν στους πελάτες τους που είναι ανώνυμες εταιρίες τις συνέπειες της μη ονομαστικοποίησης μέχρι φυσικού προσώπου.

Θα πρέπει, επίσης, να επισημάνουμε ότι μειοψήφησε ο πάρεδρος Α. Ράντος, ο οποίος διατύπωσε την άποψη ότι θα πρέπει στο κείμενο του Προεδρικού Διατάγματος να αναφέρεται ότι το περιεχόμενό του αφορά μόνο τις ελληνικές ανώνυμες εταιρίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ