Παρασκευή 24 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δημήτρης Τζαβάρας

Δάσκαλος, Μεσσηνία

1. Τα κείμενα της ΚΕ κινούνται στη σωστή κατεύθυνση κι εξοπλίζουν το Κόμμα έτσι ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στην αποστολή του, δηλαδή να μπει επικεφαλής της εργατικής τάξης με στόχο την ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος. Να γίνει το στήριγμα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στην πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια.

2. Στην κομματική μας δύναμη και σε μια σειρά αγωνιστές, που βρίσκονται στα όρια της επιρροής του ΚΚΕ, ενισχύεται η πεποίθηση ότι είμαστε στο σωστό δρόμο, αυξάνει η εμπιστοσύνη στο Κόμμα. Οχι μόνο αντέξαμε την ώρα της κρίσης αλλά και συνεχίζουμε να σαλπίζουμε τη λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση.

3. Δεν πρέπει να παραβλέψουμε ούτε τις αδυναμίες που παρουσίασε η προσυνεδριακή συζήτηση, ούτε τις λαθεμένες απόψεις που εκφράστηκαν, στο βαθμό που αυτές οι απόψεις αντανακλούν την επίδραση της επίθεσης που μας γίνεται.

4. Δώσαμε με επιτυχία τη μάχη της ανασυγκρότησης, όμως δεν αποκαταστήσαμε ακόμα τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του Κόμματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις υποχωρούσαμε απέναντι σε αρνητικά φαινόμενα.

5. Εξω από τη γραμμή μας (πέντε κόμματα - δύο πολιτικές) δεν υπάρχει ελπίδα ανασύνταξης του λαϊκού κινήματος, ισχυροποίηση του ΚΚΕ, μέτωπο Α - Α - Δ και σοσιαλιστική προοπτική. Μόνο έτσι μπορούμε να διαλύουμε αυταπάτες για το ρόλο των αστικών και ρεφορμιστικών κομμάτων, να αποσπάμε κόσμο από την επιρροή τους, να βάζουμε εμπόδια στα κεντροαριστερά σενάρια και τα... "ελαιόδενδρα" (εγχώρια και ξένα). Η πολιτική μας γραμμή είναι πλατιά - όχι "στενή" - γιατί απευθύνεται στους φτωχούς κι όσους υποφέρουν (κι αυτοί είναι οι πολλοί). Ενώ οι αντίπαλοί μας διάλεξαν την παρέα των πολυεθνικών και των Βρυξελλών.

6. Συμφωνώ με τις αναπροσαρμογές που γίνονται στο Πρόγραμμά μας (κατάργηση σταδίων) και με το δρόμο του μετώπου. Ενσωματώνονται τα πορίσματα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης για τις ανατροπές. Ο προσυνεδριακός διάλογος βοήθησε να τεθούν με μεγαλύτερη σαφήνεια τα ζητήματα που σχετίζονται με την κυβέρνηση του μετώπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ