Παρασκευή 24 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τάσος Χρονάς

Γραμματέας ΝΕ Φθιώτιδας

Είμαι πεισμένος για την αντοχή, τις δυνατότητες και την προοπτική του Κόμματος. Εκτιμώ πως βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο και συμφωνώ με τα κείμενα που θέτει η ΚΕ στο Συνέδριο. Η πολιτική που χαράξαμε στο 14ο Συνέδριο, όπως υλοποιήθηκε και αναπτύχθηκε από την ΚΕ, αποδείχτηκε σωστή. Η επιχειρηματολογημένη επιμονή μας σ' αυτή, η σταθερότητά μας, αποτελούν υποθήκες στη συνείδηση του λαού, που ζει τα προβλήματα και δεν πιστεύω πως θα πάει χαμένη.

  • Εχουμε υποχρέωση να προφυλάξουμε τον κόσμο από τον αποπροσανατολισμό και τις αυταπάτες του σημερινού πολιτικού σκηνικού. Αυτό διασφαλίζει η σαφής τοποθέτησή μας απέναντι στις ηγεσίες και τους μηχανισμούς των άλλων κομμάτων, που φυσικά δεν περιορίζει τη δυνατότητά μας να αγωνιστούμε με τον πολύ κόσμο για αυτά που πράγματι τον απασχολούν. Αυτή η τακτική συναντάει πολλές δυσκολίες, που μεγαλώνουν από τη στάση των ΜΜΕ. Είναι όμως αναγκαία αφού εκφράζει την αλήθεια.
  • Η θέση μας για την ΕΕ και η επιδίωξη για την οικοδόμηση του Δημοκρατικού - Αντιμονοπωλιακού - Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι προϋποθέσεις για την αγωνιστική συνεύρεση με πλατύτερο κόσμο, αλλά επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Δε μας περιορίζει τις κινήσεις. Δε μας εμποδίζει να πλησιάζουμε τον κόσμο. Απλά μας υποχρεώνει να δίνουμε προοπτική σε κάθε ενέργειά μας.
  • Απόλυτα αναγκαία αυτή την περίοδο είναι:

- Η σταθερή, έντονη και με κάθε ευκαιρία ιδεολογική στήριξη των θέσεων και αποφάσεών μας.

- Επιμονή στο να παλεύει η ΚΟΒ για συγκεκριμένα προβλήματα, που θα δίνουν κάποια αποτελέσματα. Θα υπογραμμίζουν δυνατότητες και θα στηρίζουν την προοπτική.

- Κλίμα σύγκρουσης - μάχης για κάθε τι που δε συμφέρει, που μας βλάπτει. Για εκείνο που χρειαζόμαστε.

- Να πούμε "ναι" στα πρέπει, αλλά με την προϋπόθεση πως για κάθε "πρέπει" είναι απαραίτητο να υπάρχουν πολλά και πειστικά "γιατί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ