Παρασκευή 24 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
Παίζουν με την τύχη των εργαζομένων

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν χτες, έξω από το δημαρχείο της πόλης, οι εργαζόμενοι του Δήμου Αγίων Αναργύρων, διαμαρτυρόμενοι για τις προθέσεις της διοίκησης του δήμου να ιδιωτικοποιήσει την υπηρεσία καθαριότητας, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι επαναλαμβανόμενες απεργιακές τους κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη Δευτέρα.

Στη χτεσινή συγκέντρωση συμμετείχαν και εργαζόμενοι από τους γύρω δήμους, αντιπροσωπεία των ΚΟΒ της περιοχής του ΚΚΕ και ο Πανδημοτικός Σύλλογος Γυναικών. Επίσης σε 30 δήμους της Αττικής οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν χτες τρίωρες στάσεις εργασίας από τις 8 π.μ. - 11 π.μ., εκφράζοντας έτσι τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους του Δήμου Αγίων Αναργύρων.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο Κίμωνα Πρεδάρη,ο οποίος επανέλαβε για μία ακόμα φορά τη θέση της διοίκησης του δήμου να μην ακυρώσει την απόφαση του ΔΣ. Στη συζήτηση μάλιστα που είχε με τους εργαζόμενους, δεν κατάφερε ούτε στα λόγια να πείσει ότι δε θα ανοίξουν οι πόρτες του δήμου για τους ιδιώτες.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, αμέσως μετά, ο Σύλλογος των εργαζομένων καλεί όλους τους δημότες να συμπαρασταθούν και να ενισχύσουν το δίκαιο αγώνα τους. Επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι αντιστέκονται στην πολιτική του δήμου που σημαίνει ιδιωτικά κέρδη, νέα οικονομικά βάρη για τους δημότες και επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων. Επίσης, ο Σύλλογος καταγγέλλει τον δήμαρχο, Κ. Ταμπακίδη, ότι προσπαθεί να προσλάβει εργαζόμενους με δικά του κριτήρια μέσω της δημοτικής επιχείρησης.

"Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση που θα έχει επιπτώσεις σε όλους τους άλλους δήμους, αφού έτσι θα ανοίξουν οι πόρτες στους ιδιώτες", τόνισε ο Νίνος Δημήτρης, εργαζόμενος στον Δήμο Πετρούπολης.

Ο Παναγιώτης Καλτσάς,εργαζόμενος στο Ζεφύρι, τόνισε ότι "συμπαραστεκόμαστε και κατανοούμε τον αγώνα των συναδέλφων καθώς και εμείς είχαμε τα ίδια προβλήματα με την προηγούμενη δημοτική αρχή που είχε σχέδια να ανοίξει την πόρτα του δήμου στους ιδιώτες".

Ανακοίνωση συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων εξέδωσαν και οι ΚΟΒ Αγίων Αναργύρων του ΚΚΕ. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η θέση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη: Οχι στην ιδιωτικοποίηση. "Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται ο δήμος σαν "πιλότος" για να γενικευτεί και παραπέρα σε άλλους δήμους η ιδιωτικοποίηση. Εμείς θα μείνουμε στο πλευρό των εργαζομένων και δε θα τους εγκαταλείψουμε", καταλήγει η ανακοίνωση των ΚΟΒ Αγίων Αναργύρων του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο η σύσκεψη για την οργάνωση της δράσης (2014-10-25 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς (2013-02-16 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2007-10-13 00:00:00.0)
Ιδιωτικοποιούν την καθαριότητα (1996-06-20 00:00:00.0)
Είπαν ΝΑΙ στους ιδιώτες (1996-06-01 00:00:00.0)
Αρχισαν οι απειλές (1996-05-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ