Παρασκευή 24 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Για εξηγήσεις κλήθηκε ο Λυκουρέζος

Τα αρμόδια όργανα του ΔΣΑ θα επιληφθούν για το θέμα που έχει δημιουργηθεί μετά τις καταγγελίες της προέδρου του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χαλκίδας, Χρ. Μπακατσέλου, ότι απείληθηκε από το δικηγόρο Α. Λυκουρέζο,αλλά και για τις καταγγελίες του ίδιου κατά της προέδρου του δικαστηρίου.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Α. Ρουπακιώτης, κάλεσε χτες το μεσημέρι στο γραφείο του τον δικηγόρο Α. Λυκουρέζο για να δώσει εξηγήσεις, ενώ εστάλησαν επιστολές στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Β. Κόκκινο και στον πρόεδρο της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Π. Κωστάκο,όπου τους ζητούν να στείλουν ό,τι στοιχεία έχουν γι' αυτή την υπόθεση.

Την αντίθεσή του για επαναφορά του αδικήματος της περιύβρισης της αρχής εξέφρασε σε χτεσινές δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο πρόεδρος του ΔΣΑ, επισημαίνοντας ότι η αξιοπιστία και το κύρος της Δικαιοσύνης δεν έχει ανάγκη από πρόσθετες νομοθετικές θωρακίσεις. "Το επεισόδιο της Χαλκίδας, είπε, δεν μπορεί να δώσει σε κανέναν αφορμή για να προβάλει την ανάγκη επαναφοράς του αδικήματος περιύβρισης της αρχής".

Να υπενθυμίσουμε ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με αφορμή το επεισόδιο της Χαλκίδας, βρήκε την ευκαιρία για να ζητήσει την επαναφορά του αδικήματος περιύβρισης της αρχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ