Παρασκευή 24 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Για τη σωτηρία του Ασωπού

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι κάτοικοι της Βορειοανατολικής Αττικής και είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν, όσο η πολιτεία αδιαφορεί για τη ρύπανση του Ασωπού. Οι κοινότητες Σκάλας Ωρωπού, Νέων Παλατίων, Συκαμίνου, Ωρωπού, Μαρκοπούλου και Μαλακάσας θα αντιδράσουν με κάθε μέσο έτσι ώστε να υποχρεώσουν την πολιτεία να σώσει τον ποταμό από την ανεξέλεγκτη βιομηχανική ρύπανση. Αυτό τόνισαν οι εκπρόσωποί τους σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου που πήραν μέρος η Ενωση Συλλόγων Ωρωπού και η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής.

Οι εκπρόσωποί τους κατηγόρησαν τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη και Ανάπτυξης Βάσω Παπανδρέου, ότι με εκβιαστικό τρόπο απαιτούν τη συναίνεση των δήμων για τη μετεγκατάσταση 99 βυρσοδεψείων στην Ασωπεία, προκειμένου να κατασκευαστεί βιολογικός καθαρισμός. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βιολογικός καθαρισμός είναι υποχρεωτικός για τις βιοτεχνίες της περιοχής όμως δεν υπάρχει, με την ανοχή της πολιτείας. Ηδη στην περιοχή Οινοφύτων λειτουργούν 350 βιοτεχνίες και εργοστάσια.

Οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων τόνισαν ότι για τη μετεγκατάσταση των βυρσοδεψείων έχουν εκταμιευτεί 3,6 δισ. δραχμές και η μελέτη έχει παραδοθεί στο υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ. Για τον καθαρισμό όμως των λυμάτων της βιομηχανικής ζώνης Οινοφύτων, η μελέτη είναι στο ξεκίνημά της ενώ δεν έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα.

Ο νομαρχιακός σύμβουλος Κ. Καραντάνος, που εκπροσωπούσε τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, κατήγγειλε τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Ανάπτυξης, αλλά και τον περιφερειάρχη Αττικής Κ. Μιχαλόπουλο για εμπαιγμό των κατοίκων και για έλλειψη σεβασμού προς την Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ