Τρίτη 14 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΙΠΟΛΗ
51 χρόνια μετά...

Εκδήλωση μνήμης και τιμής στο ΔΣΕ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Τρίπολη, στο πλαίσιο του γιορτασμού των 80 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ

Την Κυριακή, στην Τρίπολη, στο κέντρο της Πελοποννήσου, της περιοχής που ανέδειξε ένα μεγάλο και μαχητικό κίνημα αντίστασης στην κατοχή και τον εμφύλιο, για να κατακρεουργηθεί αργότερα σχεδόν ολοκληρωτικά, πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη εκδήλωση τιμής στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, στο πλαίσιο του γιορτασμού των 80 χρόνων του ΚΚΕ.

Το πλήθος του κόσμου, η έντονη παρουσία της νεολαίας, οι κόκκινες σημαίες που πλημμύρισαν την πλατεία του Αγ. Βασιλείου, οι προσυγκεντρώσεις και οι πορείες που ακολούθησαν μέχρι εκεί με τα συνθήματα και τα πανό και η μεγάλη πορεία μέχρι το μνημείο των εκτελεσμένων αγωνιστών την Πρωτομαγιά του '44, όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια της πλάκας για το ΔΣΕ με την υπογραφή "ΚΚΕ", δεν έδωσαν απλά ένα άλλο "χρώμα" στο κυριακάτικο ξύπνημα της πόλης, αλλά και μια απόδειξη (ή προειδοποίηση;) πως ό,τι έχει ρίξει βαθιές ρίζες, δεν μπορεί παρά να ξαναφυτρώσει.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Βασίλης Καλαματιανός,ενώ την ΚΕ εκπροσώπησαν επίσης ο Δημήτρης Αρβανιτάκης και ο Στάθης Βαμβέτσος.Στο χώρο του μνημείου χαιρέτισε εκ μέρους της ΝΕ Αρκαδίας ο Γιώργος Βούλγαρης,διαβάστηκε ο "Ορκος του αντάρτη του ΔΣΕ" και κατατέθηκαν στεφάνια.

Στην εκδήλωση επίσης συμμετείχαν οι Επιτροπές Ανατολικής και Δυτικής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, η ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ και το Συντονιστικό Πελοποννήσου της ΚΝΕ, καθώς και παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ και μαζικοί φορείς από όλη την Πελοπόννησο, αλλά και από την Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ