Τρίτη 14 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΤΑ
Δυναμική αγωνιστική απάντηση αγροτιάς και εργαζομένων

Μαζικό συλλαλητήριο καταδίκης της ακολουθούμενης πρακτικής της κυβέρνησης και συμπαράστασης των δικαζόμενων αγροτών, έγινε χτες στην Αρτα

Δυναμική αγωνιστική απάντηση έδωσε χτες η αγροτιά, ο λαός και οι μαζικοί φορείς της Αρτας, στην κυβερνητική πολιτική "τρομοκράτησης" των αγωνιζόμενων αγροτών, που κλιμακώθηκε με την πρωτοφανή απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αρτας, το οποίο επέβαλε πολύμηνες ποινές φυλάκισης και δήμευση αγροτικών μηχανημάτων και αυτοκινήτων.

Χτες το απόγευμα πολλές εκατοντάδες αγροτών, εργαζομένων και εκπροσώπων μαζικών φορέων της περιοχής συγκεντρώθηκαν έξω από το Εργατικό Κέντρο της Αρτας και στη συνέχεια πραγματοποίησαν αγωνιστική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στην ακολουθούμενη πρακτική της κυβέρνησης. Πρόκειται για τη μαχητικότερη και μαζικότερη κινητοποίηση που έγινε ποτέ στην πόλη της Αρτας. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στη διάρκεια του χτεσινού συλλαλητηρίου ήταν: "Η τρομοκρατία δε θα περάσει", "Οι αγώνες ανοίγουν τους δρόμους της ζωής, τους δρόμους διεκδίκησης και προοπτικής" και "Η αντιλαϊκή πολιτική στα μπλόκα του λαού θα τσακιστεί".

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Ν. Γιαννούλης,πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Αρτας. Κατά την ομιλία του, ο Ν. Γιαννούλης έκανε εκτενή αναφορά στο πλήθος των μαζικών φορέων, από όλη τη χώρα, που κατήγγειλαν την πρωτοφανή καταδικαστική απόφαση και αγκάλιασαν τους αγωνιζόμενους αγρότες, δίνοντάς τους έτσι έμπρακτα την υπόσχεση ότι μαζί βαδίζουν στο δρόμο του αγώνα: "Θα χρειάζονταν ώρες - τόνισε χαρακτηριστικά - για να αναφερθούμε ονομαστικά σε όλους τους μαζικούς φορείς που μας συμπαραστέκονται" και συνέχισε: "Αυτό δίνει πρόσθετη δύναμη στην αγωνιζόμενη αγροτιά να παλέψει ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης".

Στη συγκέντρωση, επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής του ΚΚΕ Απ. Τασούλας,ο οποίος τόνισε ανάμεσα σε άλλα ότι η επιλογή καταδίκης των αγροτών της Αρτας είναι καθαρά επιλογή αντιλαϊκή και αντιαγροτική. Ακολούθησαν ο νομάρχης Αρτας Χρ. Παπαγεωργίου,ο αντιδήμαρχος Αρτας Κ. Τζουβάνος,ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Οικονομίδης και πολλοί ακόμα εκπρόσωποι μαζικών φορέων και Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Αρτας και των γύρω περιοχών.

Το ψήφισμα

Στο ψήφισμα της συγκέντρωσης καταδικάστηκε η πολιτική της κυβέρνησης, απαιτήθηκε η παύση των "αγροτοδικείων" και η ανάκληση των ποινών, που έχουν επιβληθεί μέχρι στιγμής, και τονίζεται ότι οι αγώνες δε δικάζονται και δε φυλακίζονται:

"Η καταδικαστική απόφαση δε θα πετύχει το στόχο της. Δε θα πετύχει να υποτάξει ούτε το αγροτικό ούτε και το λαϊκό κίνημα. Δε θα πετύχει να αφοπλίσει κάθε δύναμη που μπαίνει στο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης. Λαέ της Αρτας, να τι είναι "νόμος": Να αφήνουν τους μεγαλέμπορους ναρκωτικών, να τους αποφυλακίζουν με δικαστικές αποφάσεις μέσα σε μια μέρα. Να δικάζονται με μικρότερες ποινές αυτοί που κλέβουν και εμπορεύονται παιδιά ή ακόμα χειρότερα αυτοί που εμπορεύονται τα όργανα των παιδιών. Και παράλληλα, την ίδια στιγμή, να επικαλούνται νόμους για να επιβάλουν εξοντωτικές ποινές σε κάθε αγώνα, σε κάθε μορφή διεκδίκησης. Η τρομοκρατία των "αγροτοδικείων", όμως, δε θα περάσει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ