Τρίτη 14 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους Ισπανούς βαμβακοπαραγωγούς

Στους αγωνιζόμενους βαμβακοπαραγωγούς της Ισπανίας, που πλήττονται και αυτοί καίρια από την αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, συμπαραστέκεται, με ψήφισμά της, η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών (ΠΑΣΕ).

Η ΠΑΣΕ στο ψήφισμα αλληλεγγύης προς τους Ισπανούς βαμβακοκαλλιεργητές, που ξεκίνησαν και αυτοί αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στα καταστροφικά μέτρα της ΕΕ για το βαμβάκι, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους αγώνες και τα δίκαια αιτήματά τους. Κι αυτό γιατί, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η ΠΑΣΕ, είναι και αυτοί θύματα της ίδιας αντιαγροτικής πολιτικής και όταν γι' αυτή την πολιτική οι αγρότες διαμαρτύρονται στήνονται δικαστήρια και δημεύονται περιουσιακά στοιχεία. "Αυτή η πολιτική - τονίζεται στο ψήφισμα - που σχεδιάζεται στις Βρυξέλλες και εφαρμόζεται στις χώρες μας, εξυπηρετεί τις πολυεθνικές και άλλες μεγάλες εταιρίες και βιομηχανίες, που σχετίζονται με το κύκλωμα του βαμβακιού. Βάζουν ποσοστώσεις και βαριά πρόστιμα συνυπευθυνότητας, καθώς και άλλους περιορισμούς, με στόχο να παίρνουν το δικό μας βαμβάκι σε εξευτελιστικές τιμές, να κερδίζουν αμύθητα ποσά σε βάρος μας και να λυμαίνονται τον κόπο μας, για ένα προϊόν που η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ελλειμματική και το εισάγει κατά 70% από τρίτες χώρες, για να καλύψει τις ανάγκες της".

Ο μόνος δρόμος - υπογραμμίζεται στο ψήφισμα - για να μπει φραγμός και να αλλάξει αυτή η κατάσταση είναι ο αγώνας: "Μονάχα με τον ενιαίο και αποφασιστικό αγώνα όλων όσοι θίγονται από αυτές τις πολιτικές, δηλαδή των αγροτών, εργατών, ΕΒΕ και άλλων, μόνον έτσι μπορούν να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές και τα κόμματα που τις εκφράζουν".

Στο ψήφισμα συμπαράστασης της ΠΑΣΕ, προς τους βαμβακοπαραγωγούς της Ισπανίας, σημειώνεται ακόμα, ότι οι Ελληνες αγρότες συνεχίζοντας το δρόμο που χάραξαν με τις μεγαλειώδεις περσινές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται και φέτος για νέους σκληρότερους αγώνες, διεκδικώντας το δίκιο τους. "Εχουμε τον ίδιο στόχο - καταλήγει η ανακοίνωση - γι' αυτό και σας καλούμε από κοινού να αγωνιστούμε ενώνοντας τις δυνάμεις του αγώνα και της πάλης".

Η διεύθυνση του Συνδικάτου των συλλόγων βαμβακοπαραγωγών Ισπανίας (COAG) είναι:

Agustin de Betancur No 17

5a PLANTA

MADRID 28003

Τηλέφωνο: 00341 - 5346391

Φαξ: 00341 - 915346537


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ