Τρίτη 14 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απεργία πείνας δύο εκπαιδευτικών

Για 5η μέρα συνεχίζουν σήμερα την απεργία πείνας που ξεκίνησαν την Παρασκευή δύο αδιόριστοι εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική λιτότητας και ανεργίας της κυβέρνησης και απαιτώντας την άμεση απόσυρση του νόμου Αρσένη για την παιδεία. Οι δύο απεργοί πείνας, Δημήτρης Κούγκακας και Ελένη Παλιοτζήκα,έχουν κατασκηνώσει στο πεζοδρόμιο απέναντι από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Οι απεργοί καλούν σε συμπαράσταση μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς που βρίσκονται αντιμέτωποι με την αμφισβήτηση του δικαιώματός τους στη μόρφωση και τη δουλιά, τους γονείς που καθημερινά βλέπουν τη δημόσια δωρεάν παιδεία να εξανεμίζεται και καλούνται να βάλουν το χέρι ακόμη πιο βαθιά στην τσέπη για να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Τέλος απευθύνουν αγωνιστικό κάλεσμα σε όλο το λαό, που καθημερινά αντιμετωπίζει την εκσυγχρονιστική επίθεση στα δικαιώματά του με την ένταση της λιτότητας και της ανεργίας, στο όνομα της σύγκλισης.

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης δηλώνει τη συμπαράστασή του στους απεργούς και ξεκαθαρίζει ότι οι αγώνες των αδιόριστων, ενάντια στην εκπαιδευτική αντιμεταρρύθμιση, θα συνεχιστούν και θα ενταθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ