Τρίτη 23 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Τον Γιώργο Ιακώβου στηρίζει και το ΔΗΚΟ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-

Η Κεντρική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος αποφάσισε χθες με ψήφους 79 υπέρ, 7 εναντίον και 5 αποχές να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του ανεξάρτητου υποψηφίου Γιώργου Ιακώβου για τις προεδρικές εκλογές.

Την υποψηφιότητα Ιακώβου υποστηρίζει επίσης το ΑΚΕΛ.

Η απόφαση ελήφθη μετά από συνεδρίαση της ΚΕ ενώπιον της οποίας τέθηκε για συζήτηση εισήγηση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ, το οποίο είχε νωρίτερα αποφασίσει, με ψήφους 11 υπέρ και 2 εναντίον, την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Γιώργου Ιακώβου.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση της ΚΕ ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Σπύρος Κυπριανού,είπε ότι η ΚΕ έλαβε υπόψη το περιεχόμενο συμφωνίας για το εθνικό θέμα, η οποία επιτεύχτηκε με τον κ. Ιακώβου. Το κείμενο τη συμφωνίας, είπε ο κ. Κυπριανού, είναι απόλυτα ικανοποιητικό για το ΔΗΚΟ. Ο κ. Ιακώβου έχει δεσμευτεί γραπτώς να τηρήσει το πρόγραμμα στο οποίο συμφωνήσαμε, ανέφερε ο κ. Κυπριανού. Είπε, επίσης, ότι μετά την απόφαση της ΚΕ η δική του υποψηφιότητα αποσύρεται και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κόμμα θα υποστηρίξει με ενθουσιασμό την υποψηφιότητα Ιακώβου.

Μπορεί να ήταν μόνο τεχνοκράτης ο κ. Ιακώβου, είπε ο κ. Κυπριανού, μπορεί να υπηρέτησε σε δύο προεδρίες, αλλά πιστεύουμε ότι έχει τις ικανότητες και κρίναμε ότι μπορούμε μαζί του και σίγουρα και με τη συνεργασία του ΑΚΕΛ να προσφέρουμε μια καλύτερη πολιτική στον τόπο.

Στο μεταξύ, ο πρώην αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, βουλευτής Αλέξης Γαλανός, θα δώσει αύριο δημοσιογραφική διάσκεψη. Ο κ. Γαλανός έχει ανακοινώσει ότι αν η απόφαση του ΔΗΚΟ δεν είναι για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές ο ίδιος θα υποβάλει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές.

Την απόφαση του ΔΗΚΟ χαιρέτισε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γιώργος Ιακώβου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ