Τρίτη 23 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιτακτική ανάγκη

Πολλή συζήτηση έγινε και γίνεται τις μέρες αυτές, για την έλλειψη ραντάρ προσέγγισης στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Ελλειψη, που σημειώνεται και στα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας, πλην αυτού του Ελληνικού. Και παρ' ότι, ακόμη και η απλή λογική οδηγεί στην αναγκαιότητα του οργάνου αυτού, προκειμένου να γίνουν ασφαλέστερες οι αεροπορικές μεταφορές, υπάρχουν και ορισμένοι - κινούμενοι ίσως από κοντόθωρες σκοπιμότητες - που θέλουν σώνει και καλά να υποβαθμίσουν τη σημασία της έλλειψης.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι διαφορετική. Αρκεί να σκεφθούμε, ότι η έλλειψη ραντάρ προσέγγισης βαθμολογείται από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια των Πτήσεων (FSF) - έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό - με 30 αρνητικούς βαθμούς. Και για να έχουμε κι ένα μέτρο σύγκρισης, πρέπει να σημειώσουμε, ότι με άλλους τόσους αρνητικούς βαθμούς αξιολογείται και η πλήρης ανυπαρξία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

Η ανάγκη άμεσης τοποθέτησης ραντάρ προσέγγισης στα αεροδρόμια της χώρας είναι επιτακτικά αναγκαία. Κάθε άλλη κουβέντα είναι τουλάχιστον περιττή...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ