Τρίτη 23 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"ΝΑΙ" από το ΠΑΣΟΚ στον χειρότερο των προϋπολογισμών
  • Με 163 ψήφους υπέρ και 136 κατά, ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 1998
  • Επιμέρους διαφοροποιήσεις τριών κυβερνητικών βουλευτών

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή, με την ψηφοφορία που έγινε στις 12 τα μεσάνυχτα, η ψήφιση του προϋπολογισμού του 1998, ο οποίος και ψηφίστηκε από τους 162 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τον πρώην βουλευτή του ΔΗΚΚΙ Σ. Καρακώστα.Από την ψηφοφορία που έγινε με συνολική ψήφιση των προϋπολογισμών των υπουργείων και των εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, το αποτέλεσμα που προέκυψε ήταν 163 ψήφοι υπέρ και 136 κατά σε σύνολο 299 παρόντων βουλευτών (έλειπε λόγω ασθένειας η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη).

Μόνο... "παρατράγουδο" ήταν η μερική διαφοροποίηση 3 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε επιμέρους προϋπολογισμούς υπουργείων. Συγκεκριμένα ο Β. Κεδίκογλου δήλωσε "αποχή" για τα υπουργεία Γεωργίας, Εθνικής Αμυνας (επενδύσεις), και ΕΘνικής Οικονομίας. Ο Χρ. Κηπουρός, όπως είχε δηλώσει, καταψήφισε τις δαπάνες του ΥΠΕΘΟ και του ΥΠΕΧΩΔΕ εξαιτίας των καθυστερήσεων στο έργο της Εγνατίας, ενώ ο Μ. Γικόνογλου καταψήφισε τα κονδύλια του υπουργείου Γεωργίας. Επίσης το ΔΗΚΚΙ, όπως και στον προηγούμενο προϋπολογισμό ψήφισε μόνο τα κονδύλια που αφορούν την Εθνική Αμυνα.

Ως τον "χειρότερο όλων" από τη μεταπολίτευση, χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,τονίζοντας εξαρχής ότι τα κριτήρια με τα οποία το ΚΚΕ προσεγγίζει το θέμα δεν είναι από την πλευρά της επίτευξης των στόχων της ΟΝΕ, σε βάρος των εργαζομένων και του λαού. Αντίθετα σε αυτή τη λογική (την κριτική των ρυθμών προσέγγισης των στόχων του Μάαστριχτ) κινήθηκαν τόσο ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής, ανταλλάσσοντας χαρακτηρισμούς εντυπωσιοθηρικού χαρακτήρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ