Τρίτη 23 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εγκληματικό ξεπούλημα

Σε στοιχεία που αναδείχνουν ότι η αύξηση των αεροπορικών ατυχημάτων κάθε άλλο παρά άσχετη είναι με το ξεπούλημα των αεροπορικών εταιριών και την ένταξή τους στους νόμους της ελεύθερης αγοράς, αναφέρθηκε η Αλέκα Παπαρήγα κατά τη διάρκεια της ομιλίας της για τον προϋπολογισμό και ειδικότερα για την πολιτική αποκρατικοποιήσεων που ακολουθεί η κυβέρνηση. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε: "Υπάρχει και το παράδειγμα που το χρησιμοποιείτε κατά κόρον - και το άκουσα από αρκετά στελέχη κομμάτων - σχετικά με την "Αεροφλότ". Δε σας λέει τίποτε; Ηρθε εδώ ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και είπε "ξεπουλήστε, διαλύστε την Ολυμπιακή Αεροπορία".

Οταν διαλύθηκε η Σοβιετική Ενωση, ξεπουλήθηκε η "Αεροφλότ" στο μεγαλύτερο μέρος της σε 3.000 ιδιωτικές εταιρίες, με αυτό το αποτέλεσμα που ζήσαμε όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην ίδια την Ουκρανία και τις άλλες "Δημοκρατίες" όπως λέγονται, της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Και μη μου πείτε ότι εκεί υπάρχει άγριος καπιταλισμός, ενώ εμείς χτίζουμε έναν πιο μοντέρνο καπιταλισμό.

Εγώ θα σας αναφέρω τα εξής στοιχεία: Οι ίδιες οι κρατικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν βγάλει το συμπέρασμα ότι στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τα αεροπορικά δυστυχήματα και μάλιστα οι ΗΠΑ είναι η πρώτη χώρα σε αεροπορικά δυστυχήματα με τις λεγόμενες αποκρατικοποιήσεις. Ολοι ξέρουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι το προκεχωρημένο φυλάκιο του καπιταλισμού, ο πιο μοντέρνος και αυθεντικός καπιταλισμός. Η "Δέλτα", η αμερικανική εταιρία, είναι η πρώτη εταιρία σε δυστυχήματα και μάλιστα τώρα γίνονται σκέψεις να επανακρατικοποιηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες ένα μέρος των αερογραμμών, που ιδιωτικοποιήθηκαν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ