Τρίτη 23 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων

Το ΠΑΣΟΚ κατάργησε τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων! Η τόσο... επίκαιρη δήλωση ανήκει στον Κ. Σημίτη και διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού. Βέβαια, δεν είναι η ώρα να υπενθυμίσουμε με λεπτομέρειες ότι, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '80, τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων αντικαταστάθηκαν από το ΠΑΣΟΚ με τα καρτελάκια της τοπικής κλαδικής του κόμματος. Ούτε ότι, κατά την τρέχουσα δεκαετία του '90, τείνουν να αντικατασταθούν από τα διαβατήρια "εκσυγχρονισμού", που εκδίδουν στα "δικά τους παιδιά" οι κληρονόμοι του "παλιού" ΠΑΣΟΚ.

Ομως, αυτή η καταφυγή σε "αντιστασιακές" πράξεις του παρελθόντος, στην οποία επιδίδεται συχνά το τελευταίο διάστημα ο κύριος πρωθυπουργός, αποδεικνύεται κάτι σαν "μπανανόφλουδα" και καλό είναι να την αποφεύγει. Για παράδειγμα, το ΠΑΣΟΚ κατάργησε, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του, τους χαφιεδίστικούς μηχανισμούς της Ασφάλειας, από το 1982 κιόλας, όπως είπε ο κ. Ρέππας... Ελα όμως, που επί ΠΑΣΟΚ, και εν έτει 1997, παρακολουθούν οι χαφιέδες της Ασφάλειας τους συνδικαλιστές της ΕΣΑΚ, στο πλαίσιο της "διατεταγμένης υπηρεσίας", που τους αναθέτουν οι προϊστάμενοί τους. Ελα, που είναι ο εκπρόσωπος του κυρίου πρωθυπουργού εκείνος που δηλώνει ότι, σύμφωνα με την κυβέρνηση, πρέπει να παρακολουθείται η "οιαδήποτε μαζική συνάθροιση"!

Ο "δημοκράτης" πρωθυπουργός αυτής της "δημοκρατικής" κυβέρνησης, η οποία δραστηριοποιείται στα πλαίσια αυτού του "δημοκρατικού" κράτους, όταν μιλά για πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, θα έπρεπε να σκέφτεται ότι προκαλεί. Προκαλεί τους χιλιάδες αγρότες, οι οποίοι σύρονται στα δικαστήρια, δικάζονται και καταδικάζονται, επειδή η κυβέρνηση του κυρίου Σημίτη έχει προβεί στο πρωτοφανές: Στην ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων. Προκαλεί τους χιλιάδες απεργούς, των οποίων οι κινητοποιήσεις - πριν ακόμα προλάβουν να εκδηλωθούν - κηρύσσονται από τα δικαστήρια "παράνομες και καταχρηστικές"! Ο κύριος πρωθυπουργός θα έπρεπε να γνωρίζει και μερικές από τις ελληνικές παροιμίες, τουλάχιστον, εκείνη που λέει ότι "στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί". Διότι οι αναμνήσεις των εποχών των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων δημιουργούν, συνειρμικά, εικόνες από τις εποχές του εφταετούς "γύψου". Αλλά είναι η κυβέρνηση του κυρίου πρωθυπουργού που έχει ανασύρει στο προσκήνιο το νομοθετικό οπλοστάσιο της χούντας, πότε κατά των αγροτών, πότε κατά των κατοίκων της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής, ώστε να καταστείλει και να αποτρέψει με χουντικές διατάξεις (!) τις λαϊκές αντιδράσεις απέναντι στην πολιτική του. Και μια και μιλήσαμε για την Ολυμπιάδα (της Χαλκιδικής), μήπως του ξεφεύγει του κυρίου Σημίτη ότι επί των ημερών του συλλαμβάνονται και δικάζονται άνθρωποι, επειδή δηλώνουν αντίθετοι στην ανάληψη της Ολυμπιάδας του 2004;

Ο κύριος πρωθυπουργός είναι ο τελευταίος που θα έπρεπε να αναζητά εύσημα δημοκρατικότητας με τέτοιου είδους "κορόνες". Διότι είναι πολύ κοντά του εκείνοι οι υπουργοί, που έφτασαν να ζητούν "δηλώσεις μετανοίας" από το "Ρ" και να στέλνουν εξώδικα στην εφημερίδα, ζητώντας της να αποκηρύξει τους λαϊκούς αγώνες! Αυτοί οι ίδιοι υπουργοί του κυρίου Σημίτη είναι που εκτοξεύουν απειλές, μνημονεύοντας κατά των κομμουνιστών τα "ιδιώνυμα" και τους νόμους "509"! Σε τελική ανάλυση, η κυβέρνηση του κυρίου πρωθυπουργού είναι αυτή που έχει εμπλέξει τη χώρα και το λαό σε ένα υπερκρατικό σύστημα χαφιεδισμού, και μάλιστα ηλεκτρονικοποιημένο, όπως αυτό της Συνθήκης Σένγκεν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ