Τρίτη 23 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
"Εποικοδομητική" απάντηση

Με "εποικοδομητικές προτάσεις και πρωτοβουλίες" σχεδιάζει να απαντήσει η ηγεσία της ΝΔ στη στρατηγικού χαρακτήρα, όπως εκτιμούν, επιλογή του Κ. Σημίτη να οξύνει τη δικομματική αντιπαράθεση και πόλωση. Στο πλαίσιο αυτό θα εντείνουν την τακτική των εποικοδομητικών υποδείξεων και προτάσεων στην κυβερνητική πολιτική, κυρίως στα θέματα της οικονομίας, εννοείται από νεοφιλελεύθερη σκοπιά.

Το θέμα συζητήθηκε στη χτεσινή σύσκεψη των τομεαρχών υπό τον Κ. Καραμανλή, με αφορμή τη δεύτερη, κατά σειρά, φραστική επίθεση του πρωθυπουργού κατά του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή, ιδιαίτερα σε σχέση με το "παρελθόν" του. Στη σύσκεψη εκτιμήθηκε ότι "στρατηγικά φαίνεται ότι ο Κ. Σημίτης έχει επιλέξει τις αναφορές στο παρελθόν με στόχο τη διαιώνιση των διαχωριστικών γραμμών και τη συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ". Οπως δήλωσε αργότερα ο εκπρόσωπος του κόμματος, Αρ. Σπηλιωτόπουλος, η ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή "ήταν ένα κήρυγμα μίσους και διχασμών του παρελθόντος", το οποίο απέδωσε στο ότι "δεν έχει λύσεις για το σήμερα και κανένα σχεδιασμό για το αύριο". Δήλωσε όμως ότι σε αυτόν το δρόμο ο Κ. Σημίτης "θα μείνει μόνος". Απαντώντας στην ερώτηση πώς σχολιάζει την "εκπαραθύρωση" των 3 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από την ΚΟ, είπε ότι "δεν ανακατευόμαστε στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ".

Στη σύσκεψη έγινε μια πρώτη συζήτηση για τον προγραμματισμό του 1998 και συμφώνησαν να δώσουν ιδιαίτερη σημασία στα κοινωνικά προβλήματα με αιχμή το θέμα της ανεργίας, με προφανή στόχο τη δημαγωγία. Ακόμα θα υποβάλλουν συγκεκριμένες προτάσεις για τις προτεραιότητες του "πακέτου Σαντέρ" (!), γιατί η κυβέρνηση δεν έχει ούτε καν ιεραρχήσει αυτές τις προτεραιότητες.

Σε άλλη συνεδρίαση ειδικής κομματικής επιτροπής εξετάστηκε το θέμα των προγραμματικών συμφωνιών, για τις οποίες επισημάνθηκε ότι "δεν υπάρχουν στοιχεία για την πρόσκληση ενδιαφέροντος εκ μέρους των ελληνικών επιχειρήσεων ή στοιχεία για διενέργεια εσωτερικού διαγωνισμού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ