Τρίτη 23 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΑΔΑ - ΑΡΜΕΝΙΑ - ΙΡΑΝ
Τριμερής συνεργασία

Η "στενή" συνεργασία που χαρακτηρίζει τους τελευταίους μήνες τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, έχει επιταχύνει τις διαδικασίες για τη σύσφυξη των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας, Αρμενίας και Ιραν.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών, που έχουν κάθε λόγο να δυσφορούν με τη δημιουργία του τουρκο - ισραηλινού άξονα, στην προγραμματισμένη συνάντησή τους που πραγματοποιήθηκε χτες στην Αθήνα υπέγραψαν το "Μνημόνιο Συνεννοήσεως" για την προώθηση της συνεργασίας τους. Η εν λόγω συνεργασία, όπως αναφέρεται στο μνημόνιο "δεν είναι περιοριστική και δε στρέφεται εναντίον οιασδήποτε άλλης χώρας, θα είναι βασισμένη στην αρχή της ισότητας και της ομόφωνης λήψης των αποφάσεων και θα λαμβάνει επίσης υπόψη τις διεθνείς και περιφερειακές υποχρεώσεις του κάθε μέρους".

Το μνημόνιο το οποίο υπέγραψαν χτες οι υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών, προβλέπει τη σύσταση τεσσάρων επιτροπών για την προώθηση της συνεργασίας στους παρακάτω τομείς: Των επικοινωνιών, του τουρισμού, της βιομηχανίας και της ενέργειας. Προβλέφτηκε επίσης και η δημιουργία Διευθύνουσας Επιτροπής μέσα από την οποία θα εξετάζεται η πορεία της συνεργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ