Τρίτη 23 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γεια σας παιδιά...

KAI ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ τον προϋπολογισμό οι Γικόνογλου, Κεδίκογλου, Κηπουρός; 163 ψήφους υπέρ πήρε το πόνημα του Παπαντωνίου! Μέσα σ' αυτά και η δική τους ψήφος. Αλλά φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός το 'χε "προγραμματίσει" να το παίξει "κακός".

***

Αντε, όμως, τώρα να 'σαι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, και να 'χεις από τη μια το "Τσουκατέικο" κι από την άλλη την ελληνική κοινωνία, που 'ναι καζάνι που βράζει. Ζορίζεσαι, όπως και να 'χει.

***

Μια φορά, δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος, που να πιστεύει πως τούτη η πολιτική υπάρχει περίπτωση να ανατραπεί από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Αυτοί - ιστορικά μιλάμε τώρα - το μόνο που έχουν κατά καιρούς καταφέρει να ανατρέψουν, με τη συμπεριφορά τους, είναι την ...κοινή λογική.

***

Με τους μισθωτούς, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους δημόσιους υπαλλήλους, τους μικρομεσαίους, τους φοιτητές, τους ανέργους, τι θα κάνει, άραγε, ο Σημίτης, αφού σε καμία περίπτωση δε θα "ψηφίσουν" στην πράξη τον προϋπολογισμό;

***

Μήπως θα τους θέσει ...εκτός χώρας;

***

ΝΑ ΠΟΥΜΕ πάντως, έτσι για να καταγραφεί, ότι μετά την ψηφοφορία στη Βουλή ο Κεδίκογλου μίλησε με τον Σημίτη και του ...διαμαρτυρήθηκε πως κατέγραψαν ότι ψήφισε "παρών", ενώ ψήφισε "αποχή". "Εντάξει, δεν πειράζει", του απάντησε ο Σημίτης...

***

Πείραζε όμως, φαίνεται.

***

Βέβαια, δε χρειάζονται και ...κλάματα. Ενα τρίμηνο καλή διαγωγή να δείξουν - ξέρετε, χαμόγελα, χειραψίες με τον πρωθυπουργό και άλλες διάφορες εκδηλώσεις αβροφροσύνης - αρκεί, για να ανοίξει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και πάλι τις αγκάλες της.

***

Οσο τώρα γι' αυτούς, που λένε ότι "πλήττεται η δημοκρατία" στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, τι να πει κανείς; Η έχουν τόσο μεγάλες αυταπάτες για τη λειτουργία του κόμματός τους ή ...τώρα ξύπνησαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ