Τρίτη 23 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Δε θα μπούμε στην ΟΝΕ!

Χαρακτηρίζεται από έλλειψη διαφάνειας και κινδύνους αποκλίσεων, ο προϋπολογισμός του 1998, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΝ

"Η Ελλάδα έμεινε έξω από την πρώτη φάση της νομισματικής ενοποίησης. Και δεν είναι καθόλου βέβαιο πια πως θα τα καταφέρει να μπει και στη δεύτερη φάση, εάν δεν αλλάξει ριζικά τον τρόπο προσέγγισης του προβλήματος". Με αυτή την επισήμανση, που προσδιορίζει και το σκεπτικό του, ξεκίνησε την τοποθέτησή του για τον προϋπολογισμό ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος σε έντονα καταγγελτικό ύφος, αναντίστοιχο με τα... καταγγελλόμενα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι η κυβέρνηση μετέθεσε κρυφά τους στόχους του προγράμματος σύγκλισης, από το 1999 στο 2001, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι "έχτιζε με αυθαίρετο τρόπο μια ωραιοποιημένη εικόνα για την κυβέρνηση και τα επιτεύγματά της. Καλλιεργούσε μια αυταρέσκεια ερήμην της κοινωνίας και της πραγματικότητας. Σήμερα έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση και η αποκαθήλωση αυτής της εικόνας". "Η κυβέρνηση", πρόσθεσε, "δεν πείθει για την ορθότητα της οικονομικής πολιτικής της ούτε και τους ψηφοφόρους της. Είναι διάχυτο το αίσθημα πολιτικής αναποτελεσματικότητας". Επίσης, ο Ν. Κωνσταντόπουλος επανέφερε την πρόταση του ΣΥΝ για "θεσμοθέτηση μόνιμης διαδικασίας κατάρτισης, εκτέλεσης και ελέγχου του προϋπολογισμού" με συνταγματική κατοχύρωση, ζητώντας από την κυβέρνηση να διεξαχθεί ειδική συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 1997, θεωρώντας ότι διαπιστώθηκαν προχειρότητες, καθώς και τεράστιο εύρος αποκλίσεων.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 1998, ο πρόεδρος του ΣΥΝ μίλησε για "έλλειψη διαφάνειας", "έλλειψη ειλικρίνειας" και "έλλειψη ενότητας στη Δημοσιονομική Διαχείριση", προβλέποντας ότι και από την ίδια τη δομή και τη σύνταξή του θα παρουσιάσει νέα προβλήματα αποκλίσεων στο μέλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ