Σάββατο 14 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΘΗΝΑ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών

Αποχή απ' τη Δευτέρα απ' τα εξωτερικά ιατρεία και 24ωρη απεργία την Τετάρτη

Με απεργιακές κινητοποιήσεις θα απαντήσουν, την ερχόμενη βδομάδα, οι γιατροί των Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά στην κυβέρνηση που επιχειρεί την υποβάθμιση του έργου των Νοσοκομείων αλλά και της προσφοράς των λειτουργών της δημόσιας υγείας.

Η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) αποφάσισε αποχή από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και τα τακτικά χειρουργεία, από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή 20 Φλεβάρη και 24ωρη απεργία στις 18 του μήνα. Την ημέρα της απεργίας θα γίνει Γενική Συνέλευση των γιατρών των νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου, στις 12 μ., στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου "Σωτηρία".

Η ΕΙΝΑΠ ζητεί να γίνουν αποδεκτές οι θέσεις της για το νομοσχέδιο για το νέο ιατρικό μισθολόγιο, που αναμένεται να κατατεθεί, μέσα στη βδομάδα, προς ψήφιση στη Βουλή.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ επισημαίνει - όσον αφορά τις εφημερίες - ότι λογικές ποσοστών στην κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του Λεκανοπεδίου δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές. Επίσης, διεκδικεί να καταβληθούν άμεσα οι δεδουλευμένες αποδοχές από εφημερίες με το συνυπολογισμό 1/12 του επιδόματος Χριστουγέννων και Πάσχα, που παράνομα παρακρατεί η κυβέρνηση από τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Στον "Ευαγγελισμό", η γενική συνέλευση των γιατρών αποφάσισε, εκτός από τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις της ΕΙΝΑΠ, την πραγματοποίηση προειδοποιητικών τετράωρων στάσεων εργασίας (8 πμ - 12 μ) την Τρίτη 17 Φλεβάρη και την Πέμπτη 19 του μήνα.

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, σύμφωνα με το απεργιακό πλαίσιο της ΕΙΝΑΠ, αποφάσισε και η γενική συνέλευση των γιατρών του "Ασκληπιείου" Βούλας. Σημειώνεται ότι οι γιατροί του Νοσοκομείου απέχουν από τις 9 Φλεβάρη από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και τα τακτικά χειρουργεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ