Σάββατο 14 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Φεύγουν τα τσιμεντόκουτα

Από την τσέπη του θα πληρώσει ο Δήμος Αθηναίων την απομάκρυνση των αντιαισθητικών κουβουκλίων που ανήγειρε στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης η κατασκευαστική εταιρία ως εξόδους του υπόγειου πάρκινγκ. Τα πέντε ογκώδη τσιμεντόκουτα, που αλλοιώνουν την ιστορική πλατεία διασπώντας τη συνέχειά της, αποφασίστηκε τελικά - μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν - να κατεδαφιστούν και να δοθούν άλλες λύσεις για την πρόσβαση στο πάρκινγκ. Το θέμα είχε φέρει επανειλημμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" Λεων. Αυδής,ζητώντας όπως και άλλοι σύμβουλοι της μειοψηφίας να αποκατασταθεί η κακοτεχνία με επιβάρυνση του εργολάβου.

Ωστόσο, παρά και τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις του δημάρχου ότι τα σχετικά έξοδα θα βαρύνουν την εταιρία που κατασκεύασε το έργο, χτες η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου ενέκρινε πίστωση 10.000.000 δραχμών για την κατεδάφισή τους. Ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" υπενθύμισε ότι ανάλογη ...αβρότητα είχε επιδειχτεί και προς τον εργολάβο που είχε κατασκευάσει το πάρκινγκ της Βαρβακείου Αγοράς, το οποίο ο Δήμος έσπευσε να παραλάβει παρά τις σημαντικές του κακοτεχνίες.

  • Παράλληλα χτες η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε την αγορά φανοστατών και τη δαπεδόστρωση με τις ...γνωστές πια ροζ πλάκες της πλατείας, χωρίς ωστόσο να παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και η σχετική αρχιτεκτονική μελέτη!

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ