Σάββατο 14 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τεχνητές ελλείψεις απαρτίας

"Κορυφαίες οι ευθύνες του δημάρχου και της διοίκησης του δήμου, γιατί με τη μεταφορά των εσωπαραταξιακών τους προβλημάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο, το εμποδίζουν να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα της πόλης", τονίζει η Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση

Το γνώριμο φαινόμενο των απουσιών και της τεχνητής έλλειψης απαρτίας παρατηρήθηκε για μια ακόμη φορά στο προχτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), μια κατάσταση που συμβαίνει τελευταία και στις διάφορες επιτροπές του δήμου. Το αποτέλεσμα ήταν να μη συζητηθούν και πάλι σοβαρά προβλήματα που αφορούν την πόλη και το νομό της Θεσσαλονίκης, όπως για παράδειγμα τα προβλήματα της αγροτιάς, θέμα για το οποίο η Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Θεσσαλονίκης (ΔΑΚΘ) κατέθεσε ανακοίνωση στο Προεδρείο του ΔΣΘ.

Σχετικά με τα τεκταινόμενα στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο Δήμο Θεσσαλονίκης γενικότερα, η ΔΑΚΘ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: "Κορυφαίες είναι οι ευθύνες του δημάρχου και της διοίκησης του Δήμου, γιατί με τη μεταφορά των εσωπαραταξιακών τους προβλημάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο, το εμποδίζουν να ασχοληθεί με τη συζήτηση επί της ουσίας των σοβαρών προβλημάτων της πόλης. Ταυτόχρονα, σοβαρές ευθύνες έχουν και όλοι όσοι επιχειρούν να επενδύσουν εκλογικά, αξιοποιώντας τις εσωτερικές διενέξεις της διοίκησης, για να καταγραφούν ως διαφορετική πολιτική δύναμη, μακριά και έξω από θέσεις και λύσεις για τα οξυμένα προβλήματα που ταλανίζουν την πόλη".

"Η πρακτική αυτή, υπογραμμίζει η ΔΑΚΘ, μας βρίσκει αντίθετους, σε μια περίοδο, μάλιστα, που τα προβλήματα της πόλης μας οξύνονται και χρειάζεται η συζήτηση και η παρέμβαση του Δήμου Θεσσαλονίκης για την επίλυσή τους. Καλούμε τους δημότες της πόλης μας να καταδικάσουν τέτοιες πρακτικές που οδηγούν στη διαιώνιση και μη επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της πόλης".

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Η Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση θα συνεχίσει την προσπάθειά της, παρά τη στάση των άλλων παρατάξεων, να αναδεικνύει τα προβλήματα, να τα φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο και να συμβάλλει για τη λύση τους, προς όφελος του λαού της πόλης".

Εκδήλωση της ΔΑΚΘ

H ΔΑΚ του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 18 Φλεβάρη, ώρα 7μ.μ., στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, όπου θα καθοριστούν οι στόχοι της Κίνησης για τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές και θα γίνει η ανακήρυξη του επικεφαλής της Κίνησης και υποψήφιου Δημάρχου.

  • Την Τετάρτη 18 Φλεβάρη 1998, ώρα 6.30μ.μ., στην αίθουσα πολιτιστικών δραστηριοτήτων της Πλατείας Σκρα στην Αρετσού η Αγωνιστική Δημοτική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς θα κάνει τον απολογισμό της για τα τρία χρόνια παρουσίας στα δημοτικά πράγματα της Καλαμαριάς. Επίσης, θα καθοριστούν οι στόχοι και το πρόγραμμα δράσης της Κίνησης για τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ