Σάββατο 14 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Θέατρο παραλόγου παίζει ο δήμαρχος

Ζητήστε τα δεδουλευμένα σας από τον νέο δήμαρχο, απαντά στους εργαζόμενους που συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους

Συνεχίζουν μέχρι και τη Δευτέρα τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι του Δήμου Καλλιθέας, χωρίς όμως ακόμα να διαφαίνεται φως στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους, αλλά και στο πρόβλημα με τα συσσωρευμένα σκουπίδια. Ο δήμαρχος, Γ. Κυριόπουλος, εξακολουθεί να επιδεικνύει θράσος και αυταρχισμό, αφού χτες επιτέθηκε και ανοιχτά στη δημαρχιακή επιτροπή κατά των εργαζομένων. Απείλησε ότι αν δε δεχτούν μερική καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται, χωρίς να υπάρχει καμία δέσμευση για τα υπόλοιπα, τη Δευτέρα το βράδυ θα ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο να θεωρήσει παράνομη και καταχρηστική την απεργία και θα ζητήσει παρέμβαση του εισαγγελέα! Και όλα αυτά συνοδευμένα με κορόνες περί ανησυχίας του για την υγεία των κατοίκων κλπ.

Το ενδιαφέρον του αυτό, όμως, είναι εντελώς υποκριτικό, καθώς η δική του αδιάλλακτη στάση αναγκάζει τους εργαζόμενους να συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ γνωρίζει τα αιτήματά τους εδώ και ένα χρόνο και μάλιστα θα έπρεπε ο ίδιος να έχει αναγνωρίσει τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι απασχολούμενοι στην καθαριότητα και τις επιπτώσεις που, δυστυχώς, ήδη υπάρχουν στην υγεία αρκετών.

Οι εργαζόμενοι έχουν δείξει από την πρώτη στιγμή έντονη και ρεαλιστική στάση και πρόταση συμβιβασμού, αλλά ο δήμαρχος αποφεύγει έντεχνα κάθε δέσμευση και προωθεί να μεταθέσει τις δικές του ευθύνες και αποφάσεις, που πρέπει να πάρει, στον επόμενο δήμαρχο.

Η πρόταση του δημάρχου είναι να δεχτούν χωρίς αντιρρήσεις οι εργαζόμενοι μόνο 200 εκατομμύρια δραχμές από το 1,4 δισ. που τους οφείλει ο δήμος συνολικά και τα υπόλοιπα να τα διαπραγματευτούν οι εργαζόμενοι με τον ...νέο δήμαρχο που θα εκλεγεί τον Οκτώβρη. Το μόνο που δε ζητάει ο Γ. Κυριόπουλος είναι να του υπογράψουν οι εργαζόμενοι δήλωση μετανοίας. Μήπως θέλει να παραιτηθούν από τα δεδουλευμένα τους ή μήπως επιδιώκει να φέρει σε πλήρη διάλυση το δήμο και κύρια τον τομέα της καθαριότητας, έτσι ώστε να ανοίξει πιο εύκολα το δρόμο της ιδιωτικοποίησης που πρεσβεύει η κυβέρνηση που υπηρετεί;

Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται από την πρώτη στιγμή του αγώνα τους η Δημοτική Δημοκρατική Ενότητα Καλλιθέας.Ετσι και χτες ο επικεφαλής της Αρ. Αβραμίδης παραβρέθηκε στη γενική συνέλευση και εξέφρασε στους εργαζόμενους τη συμπαράσταση της παράταξης στον αγώνα τους. Παράλληλα, η Παράταξη εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει ότι αιτία των κινητοποιήσεων είναι η άτεγκτη αρνητική στάση του δημάρχου και της διοίκησης του Δήμου.

  • Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διέταξε χτες προκαταρκτική έρευνα για το θέμα των σκουπιδιών στο Δήμο Καλλιθέας. Την έρευνα θα διενεργήσει το τοπικό αστυνομικό τμήμα, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν με την πολυήμερη μη αποκομιδή των σκουπιδιών υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ