Σάββατο 14 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΚΑ"
Υπερψηφίστε αγωνιστές

Την Τετάρτη οι εκλογές στο Σύλλογο Εργαστηριακών Υπαλλήλων του ΙΚΑ

Στις 18.2.1998 γίνονται οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου εργαστηριακών υπαλλήλων του ΙΚΑ.

Η "Αγωνιστική Συνεργασία" (ΑΣ) σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι οι "εκλογές γίνονται σε μια περίοδο που τα προβλήματα των εργαζομένων οξύνθηκαν εξαιτίας της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης - ΣΕΒ - πολυεθνικών, αλλά και στον απόηχο των σημαντικών κινητοποιήσεων των αγροτών, των συνταξιούχων, των μαθητών".

"Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ, συνεχίζει η ανακοίνωση, αντιμετωπίζουν εξίσου σοβαρά προβλήματα. Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης τορπιλίζουν όσες κατακτήσεις των εργαζομένων απέμειναν. Η ψήφιση του νέου Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα οδηγεί τους εργαζόμενους σε ένα νέο μεσαιωνικό κανονισμό. Οι μηχανισμοί ρουσφετολογίας και χαλιναγώγησης των συνειδήσεων του προσωπικού κυριαρχούν στο ΙΚΑ. Η τεράστια έλλειψη υγειονομικού προσωπικού, η ανύπαρκτη ακτινοπροστασία στα ακτινολογικά εργαστήρια, η αυταρχικότητα των διοικήσεων, είναι μερικά από τα προβλήματα που υφίστανται καθημερινά οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ".

Η ΑΣ τονίζει ότι μαζί με τα προβλήματα των εργαζομένων στο ΙΚΑ οξύνονται και αυτά των ίδιων των ασφαλισμένων που ολοένα και περισσότερο είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν την ήδη υποβαθμισμένη παροχή υγείας. Ο νέος νόμος για τα νοσοκομεία όχι μόνο δε λύνει τα προβλήματα στο ΙΚΑ, αλλά το οδηγεί σε υποβάθμιση και συρρίκνωση, καθώς θα σηκώσει όλο το βάρος της χρηματοδότησης των Νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.

Για τη διαιώνιση των προβλημάτων η "Αγωνιστική Συνεργασία" επιρρίπτει ευθύνες και στην πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου, η οποία "όχι μόνο δεν οργάνωσε την πάλη των εργαστηριακών για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας και την αντιμετώπιση των προβλημάτων, αλλά αντίθετα έκανε ό,τι μπορούσε για να εφαρμόζεται αυτή η αντιλαϊκή πολιτική".

Η ΑΣ καλεί τα μέλη και τους φίλους της να υπερψηφίσουν το συνδυασμό και να αναδείξουν αγωνιστές που κύριο στόχο θα έχουν όχι την εξαγορά συνειδήσεων και το προσωπικό βόλεμα, αλλά το κτίσιμο μετώπου αντίστασης και πάλης απέναντι στο μέτωπο κυβέρνησης - πολυεθνικών.

Το διεκδικητικό πλαίσιο που προτείνει η ΑΣ είναι αυξήσεις τουλάχιστον 25%, προσλήψεις με διαφανείς διαδικασίες, μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις, να μην φαλκιδευτούν οι ώρες εργασίας, την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης και αύξηση των συνταξιοδοτικών αποδοχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ